Flakkeese Dagen worden openlucht festival in mei!

Foto: Bianca Stok

Al twee edities van bet Flakkeese festvial de Flakkeese Dagen zijn gesneuveld door het coronavirus. De organisatie heeft daarom de koppen bij elkaar gestoken en iets nieuws bedacht.

Door Sam Fish

De organisatie stapt dit jaar af van het aloude concept met de twee tenten. De Flakkeese Dagen worden een openlucht festival! “Deze beslissing komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen,” schrijft de organisatie op Facebook. “Het is het gevolg van veel hoofdbrekers, uiteraard veroorzaakt door de coronacrisis. Na de enorme golf annuleringenals gevolg van de eerste coronauitbraak in het vandaag de dag niet meer zo dat vooraf gemaakte kosten ten bhoeve van de organisatie in het geval van een afgelasting teruggevorderd kunnen worden.” Denk bijvoorbeeld aan de huur van de tenten en andere materialen.

“In dat licht zijn we tot de conclusie gekomen dat het organiseren van de Flakkeese Dagen in de vorm zoals we gewend zijn, financieel een té groot risico met zich meebrengt. Een afgelasting terwijl alles al is vastgelegd, zou het onherroepelijke einde van Jailhouse betekenen. Dat is een gok die we niet kunnen en willen nemen.”

Openlucht festival

De organisatie is al geruime tijd aan het kijken naar financieel minde riskante opties. Daarbij kwamen ze uiteindelijk terecht bij een openlucht variant. “We hebben onze plannen bij de instanties voorgelegd en deze week was er dan eindelijk witte rook. Na Jailhouse Pop in het begin van de jaren ’80 en Art Pop in 1991, gaat Jailhouse opnieuw naar buiten. De Flakkeese Dagen Open Air komt eraan!”

Het is natuurlijk een opluchting dat er een festival georganiseerd gaat worden. Maar met een openlucht festival ben je wel sterk afhandelijk van de weersomstandigheden. En dus heeft de organisatie besloten om het festival ruim een maand te verplaatsen. Dus niet zoals altijd in april, maar in het Hemelvaartsweekend op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Verdere informatie over het programma en de kaartverkoop volgt later.

“Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen. We zitten vol ideeën voor een mooie invulling van deze Flakkeese Dagen in nieuwe stijl. We maken van de nood een deugd en zullen er alles aan doen om de Flakkeese Dagen na twee jaar afwezigheid weer in volle glorie terug op de agenda te zetten. We zijn terug en we hebben er zin in!” aldus de organisatie. Houd alle ontwikkelingen rondom het festival en andere activiteiten van Jailhouse in de gaten via hun Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen