Piets weerbericht: Veel wind, maar wel droog

17 feb 2022, 9:22 Entertainment
dog 702733 1920
We beginnen vandaag met een verkeerswaarschuwing. Die geldt vooral voor het Waddengebied. Daar kan nog stormkracht 9 voorkomen.
In andere kustgebieden geldt voor vandaag stormkracht 8. Er kunnen windstoten voorbij komen in kracht 10 of 11. Landinwaarts staat er ook nog een harde tot stormachtige wind. Daar zijn windstoten in kracht 9 of 10. Gaande de dag wordt het rustiger.
Vanmorgen is het meest droog met veel zon. Mogelijk valt er een enkele stormbui. Vanmiddag is het ook overwegend droog met een enkele stormbui. Het wordt dan 9 à 10 graden. De westenwind is vanmorgen krachtig of hard met windstoten van kracht 8 tot 10. Dat wordt vanmiddag wat rustiger. Landinwaarts staat er dan een matige tot vrij krachtige wind. In het IJsselmeergebied en Waddengebied waait een harde tot stormachtige wind met stoten in kracht 8 of 9.
Vanavond en vannacht wordt het rustiger. Het blijft droog met zo’n 4 tot 7 graden. De wind neemt af tot zwak of matig, deze komt dan uit het zuiden tot zuidwesten.

Vrijdag

Een regenachtige dag met periodiek regenen lichte regen. ’s Middags regent het stevig met een buiig karakter. Overdag wordt het dan zo’n 10 tot 13 graden. De zuid- tot zuidwestenwind neemt in de kustgebieden toe tot hard of stormachtig. Daar zitten windstoten bij in kracht 9. Landinwaarts staat er een krachtige wind met windstoten in kracht 7 of 8.
Vrijdagmiddag staat er in het Waddengebied en in het IJsselmeergebied een zuidwesterstorm. Daarbij komen windstoten voor in kracht 12! Landinwaarts nog steeds een stormachtige wind met kracht 8 en windstoten in kracht 11 tot 12.
Vrijdagavond is er in de kustgebieden en in het Waddengebied een west- tot zuidwesterstorm. Daarbij zitten windstoten in kracht 11 tot 12. Landinwaarts een harde wind met windstoten in kracht 9. In de nacht in het Waddengebied is er nog steeds die westerstorm met harde windstoten in kracht 10 of 11. Landinwaarts is dat kracht 8 of 9.

Weekend

Het weekend wordt overwegend bewolkt met op zaterdag regen en een buiig karakter. Het wordt dan zo’n 8 graden. Er staat een krachtige tot harde wind uit het westen tot zuidwesten. Op zondag veel regen en 10 tot 11 graden. Ook dan waait er een harde west- tot zuidwestenwind. Die gaat gepaard met windstoten in kracht 9.