Ook dit jaar geen Oranjepop met Koningsdag

Foto: PR Oranjepop

Al twee jaar lang staat alles op z’n kop door het coronavirus. Organisaties hebben het moeilijk met het plannen van evenementen door alle onzekerheid. Dat geldt ook voor Oranjepop.

De organisatie had lang de hoop iets moois neer te kunnen zetten voor de verjaardag van de koning. Daarbij hoopten ze ook dat hij zijn feestje misschien zou verzetten naar een later moment in het jaar. Maar al het hopen mocht niet baten. De organisatie heeft officieel de knoop doorgehakt en besloten dat er voor deze koningsdag geen Oranjepop wordt georganiseerd.

Onzekerheid

Nu kun je denken ‘Ja maar dat duurt nog maanden!’ maar zo makkelijk is het niet. “We beseffen dat deze boodschap haaks lijkt te staan op de verwachting die we op dit moment met z’n allen hebben. Dat de komende ween waarschijnlijk alle beperkende maatregelen opgeheven zullen worden. Het probleem is dat het voorlopig niet meer is dan een verwachting,” schrijft de organisatie op Facebook. “Het ontbreekt echter aan feiten. De persconferentie van 25 januari gaf daarover helaas geen uitsluitsel.”

De organisatie laat weten dat Oranjepop niet haalbaar is als gratis festival als de locatie niet voor 100 procent benut kan worden. Daarbij is de voorbereidingstijd ook al te kort geworden. Alle zaken hadden uiterlijk in januari al in gang gezet moeten zijn. “Het is ondoenlijk voor ons als vrijwilligersorganisatie. Maar het is ook onverantwoord om verschillende zaken nog langer uit te stellen.”

Zomerpop?

Definitief geen Oranjepop op 27 april dus. Maar wie weet is er in de zomer een Zomerpop mogelijk. De organisatie hoopt dat het feest ergens tussen half mei en half september alsnog plaats kan vinden. De gemeente heeft inmiddels ook haar medewerking toegezegd om Oranje Zomerpop proberen haalbaar te maken.

“Wat ons betreft komt er dus een ‘Oranje Zomerpop’,” gaat het bericht verder. “En we hopen op steun van onze bezoekers, sponsors en de gemeente.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen