De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan!

Foto: Lemniscaat

Van 26 januari tot en met 5 februari is het tijd voor de Nationale Voorleesdagen. In het hele land staan scholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en bibliotheken daar bij stil.

Ook de bibliotheken op Goeree-Overflakkee doe hieraan mee. Voor de allerkleinsten is er in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta wat leuks te doen. Zo is er op woensdag 26 januari om 10.00 uur een voorleesontbijt. De kinderen worden dan voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar. Dat is dit jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Daarnaast is er een kleurwedstrijd en is er een presentje voor de kinderen die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de bieb.

Online voorleesontbijt

Op woensdag 26 januari wordt er dus om 10.00 uur voorgelezen. Kinderen kunnen dat thuis aan de ontbijttafel volgen of natuurlijk op school. De bibliotheek lees voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’. Dat is een boek over een jongetje dat nog een laatste verhaaltje krijgt voorgelezen voor het slapengaan.

Tijdens het verhaal verzint hij steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met zo’n slimme jongen!

Deelname is gratis, maar meld je wel aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Je ontvangt voor aanvang een link naar de Zoom bijeenkomst.

Monsterlijke kleurplatenwedstrijd

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen een kleurplaat ophalen in de bieb. Kleur alle monsters in en fantaseer over monsterlijke avonturen. Lever deze kleurplaat uiterlijk 14 februari in. Je maakt dan kans op het Prentenboek van het jaar! Per vestiging van de bibliotheek wordt een winnaar gekozen.

Cadeau voor nieuwe leden

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, het ontwikkelt het taalgevoel en het vergroot de woordenschat. Daarbij draagt het ook bij aan de interactieve vaardigheden. Maar het allerbelangrijkste? Het is gewoon heel gezellig! Door veel voor te lezen worden de kleintjes later grote lezers.

Daarom kunnen kinderen het hele jaar door gratis lid worden van de bibliotheek. Wie dat tijdens de Nationale Voorleesdagen doet, ontvangt een cadeautje. Namelijk een voorleesknuffel van Monster! Let op, de voorraad is beperkt, dus op is op.

Nationale-voorleesdagen-2022-prentenboek-van-het-jaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen