Met de allerbeste wensen voor het jaar 2022

Foto: Ede.nieuws.nl

Eens per jaar is het zover; een nieuwe start. En dat is ook nu natuurlijk weer het geval, want de jaarwisseling is voorbij. Er ligt een heel nieuw jaar voor ons. Dus laten we beginnen met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Door Juffrouw Raadgever

“Als ik dit zo bedenk wordt het spannend. Heel veel vragen spinnen een web in mijn hoofd. Zoals, hoelang zijn we nog aan handen en voeten gebonden aan dat vervelende virus dat als een kameleon elke keer maar weer een andere kleur aanneemt en wel of niet gevaarlijker blijkt? Kunnen we beginnen met het maken van vakantieplannen? Is er ruimte om dit jaar wél onze feesten te vieren? Gaan we het op korte termijn meemaken om elkaar in club- of verenigingsverband weer te ontmoeten? In mijn hoofd is het onrustig. Alle informatie, voor of tegen, geven een gevoel van: Waar doe ik goed aan? En wie geeft de echte informatie? Overal zit een ‘maar’ aan. En nu zo in de eerste week van januari 2022 zou ik zo graag goed willen starten.”

Nee ze heeft geen goede voornemens. “Ik heb genoeg aan mezelf” was haar antwoord toen ik het haar vroeg.

Slagroomdag

Het is buiten ronduit gezegd dramatisch. Zo donker en nat dat we binnen de schemerlampen maar aan hebben gezet. En zoals nu wel blijkt heeft het weer duidelijk invloed op het humeur van mijn gezelschap. Maar één ding wat ik niet wil is mee ten onder gaan in haar depressieve bui. “Het is vandaag slagroomdag, wist je dat?,” begin ik om haar af te leiden. “Ik heb geen idee wat het betekent, maar daar kunnen we gauw genoeg achter komen. Voor ons op de tafel ligt mijn laptop en samen gaan we op zoek.

Zijn wij nu zo dom dat we dat niet weten of is het een nieuw iets? Je weet maar nooit. Er wordt heel wat verzonnen in de wereld. Vaak om economische redenen. Een kaartje of een bloemetje of een lekkernij om te laten weten dat eraan gedacht is. Een beetje aandacht voor zo’n speciale dag levert algauw geld in het laatje van een ondernemer. En je gelooft het niet, maar staat het op een zogenaamde inhaakkalender. De kalender om alle speciale dagen te ontdekken. Inhakers op sociaal media worden ze wel genoemd. En zie woensdag 5 januari Slagroom dag. De dag om een heerlijke taart te bakken. Of een extra toefje slagroom op de koffie of het toetje. We kijken elkaar verbaasd aan. Nooit van gehoord.

Speciale dagen

Nieuwsgierig geworden kijken we verder. En jawel hoor januari heeft nog meer speciale dagen. Hou je vast, de afgelopen week begon het op zaterdag 1 januari met Nieuwjaarsdag en Bloody Mary Day. En deze week mochten we ons ook verheugen op een paar speciale dagen: Op zondag 2 januari was het Science Fiction Dag en Dag van je Ex. Op dinsdag 4 januari was het Spaghetti Dag, Wereld Braille dag en Wereld Hypnose dag. Op donderdag 6 januari was het Driekoningen en is die dag ook benoemd tot Cuddle Up Dag en aardbeien dag. De dag om eens de aardbeienplant te ontdekken of het bakken van een aardbeientaart. Op zaterdag 8 januari is het Bubbelbad Dag.

Samen bekijken we de vele bedachte thema’s en komen tot de conclusie dat er genoeg tussen zit om je humeur een beetje op te peppen. En daar waren we eigenlijk best wel aan toe. Dus kijken we alvast vooruit wat we volgende week kunnen verwachten. En ja hoor weer een rijtje dagen om over na te denken. We vinden voor dinsdag 11 januari de Dankjewel dag en bureau opruimdag. Op donderdag 13 januari is het de Internationale Amber Alert dag en Badeend dag. Op vrijdag 14 januari is het kleed je huisdier aan dag. Dat wordt een klusje. Arme beestjes.

Tussenkop

Ik zie haar denken en dan vertelt ze me dat toen ze nog jong was geprobeerd heeft een vogeltje uit de volière van haar vader een soort omslagdoekje te geven. Met een stukje leukoplast had ze het vastgezet op zijn borstje. Het arme beestje had zich suf gepiept. Gelukkig kwam haar vader op het geluid af en had het arme beestje teruggebracht waar ze hoorde. Ze had een fikse uitbrander gehad. Vogels, daar speel je niet mee. Die zijn voor de sier en daar mag je niet aankomen. Alleen kijken. Of ze dat wel goed begrepen had. En als vader dat zei; probeer het dan niet nog een keer te doen. Ze had het begrepen.

Wel jammer want hun hond liet zich echt niet aankleden. O, ja hij had wel zo nu en dan een broek aan. Een jongensbroek met de staart door het gulpgaatje getrokken. Moeder had haar vertelt dat het zo nu en dan nodig was. Ze wilde de vloerkleden schoon houden. Ze lacht, nu weet ze wel waarom dat nodig was. Uiteindelijk wordt het toch nog een gezellige middag. Misschien is het wel een goed idee om die speciale dagen elke week een beetje in de gaten te houden. Wie weet welke bruikbare thema’s er in de loop van het jaar voorbij komen.

Met vriendelijke groet,
Juffrouw Raadgever

Cookieinstellingen