Piets weerbericht voor de rest van de week

Foto: PR / Aangeleverd

Laten we beginnen met vanavond. Het is dan droog, maar vannacht komt er regen aan vanuit het zuidwesten. Dit wordt opgevolgd door buiig weer. Wel is er een hoge nachttemperatuur van 8 tot 11 graden. Een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Door Piet Paulusma

Donderdag wordt het een bewolkte dag met eerst een lange periode van droog of bijna droog weer. In de middag gaat het (licht) regenen met afwisselend even droog weer. De temperaturen liggen dan tussen de 11 en 15 graden. Dat zijn nieuwe warmterecords voor deze dagen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot krachtig. Er kunnen windstoten gemeten worden in kracht 7. In het Waddengebied is dat zelfs kracht 8.

In de avond en nacht wat regen en lichte regen. In de nacht maar liefst 10 tot 12 graden. Ook nieuwe warmterecords.

Oudejaarsdag

Vrijdag is het oudejaarsdag en dat wordt een dag met veel bewolking en regen of lichte regen. Ook zijn er wel droge perioden. In het zuiden en zuidwesten blijft het droog. De zon laat zich af en toe even zien in het oosten en zuiden. Temperaturen liggen tussen de 12 en 15 graden. En dat zijn opnieuw nieuwe warmterecords. De zuidwestenwind is matig tot krachtig, met windstoten in kracht 7.

Oudejaarsnacht valt er in het noorden en oosten wat regen. Verder blijft het droog en wordt het zo’n 9 tot 11 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.

Het nieuwe jaar

En dan breekt op zaterdag het nieuwe jaar in. We beginnen 2022 met bewolking en droog weer. In het oosten en zuiden is er even kans op de zon. Overdag wordt het dan zo’n 10 tot 14 graden. Op veel plaatsen worden er nieuwe warmterecords gemeten. Er staat een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht valt er wat regen en wordt het 8 tot 10 graden.

Op zondag gaat het regenen en wordt het buiig weer met temperaturen rond de 11 en 12 graden. Maandag buien en 10 of 11 graden. Dinsdag en woensdag kouder met kans op winterse buien.

Verbroken records

Voor 30 december (donderdag) 13,0 graden in 1925. Nu verwacht ik rond de 14 graden. Op 31 december (vrijdag, Oudejaarsdag) is het record 13,7 graden uit 2017. Nu verwacht ik rond de 14 graden. Dat wordt spannend. Voor 1 januari (zaterdag, Nieuwjaarsdag) 13,4 graden in 1988. Ik verwacht nu rond de 14 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen