Piets weerbericht: Pas op voor koude voeten!

Foto: Afbeelding van _Alicja_ via Pixabay

Vandaag is het zonnig, maar er is ook bewolking. De temperaturen liggen tussen de 1 en 5 graden. Maar pas op voor koude voeten, er is namelijk vorst aan de grond in de nachtelijke uurtjes.

Door Piet Paulusma 

Zo is er vannacht kans op een temperatuur van -1 tot -5 graden. En mogelijk zelfs -6 op sommige plaatsen! Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

Woensdag is er weer bewolking en zon. Overdag wordt het dan tussen de 0 en +2 graden. De wind is zwak of matig uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht zakt de temperatuur en is er lichte vorst van 0 tot -4 graden. Op donderdag is er veel bewolking en ook kans op wat regen. In het noordoosten kan er wat natte sneeuw vallen. Overdag wordt het dan 3 of 4 graden in het noorden en oosten. In het zuidwestelijk kustgebied kan het kwik de 8 graden aantikken. ’s Nachts kan het gaan regenen.

Kerstvoorspelling

Vrijdag is het bewolkt met wat regen. Het wordt dan 9 of 10 graden! Op kerstavond en kerstnacht vallen in het noorden mogelijk wat buien met (natte) sneeuw. Op andere plekken valt er alleen wat regen. In de nacht wordt het dan zo’n 2 à 3 graden in het noorden en oosten. In het zuidwesten wordt het dan rond de 6 graden.

Eerste Kerstdag: bewolking met kans op wat regen. In het noorden later misschien ook natte sneeuw. Overdag halen we temperaturen van 4 tot 8 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige en vooral koude zuidoostenwind. In de avond en nacht is er ook kans op regen. In het noorden is dat vooral een kans op sneeuw. Temperaturen liggen dan tussen 0 en +5 graden.
Zondag, Tweede Kerstdag: veel bewolking en buien met vooral in noorden en oosten kans op (natte) sneeuw. Overdag is het zo’n 3 graden in het noorden en 7 graden in het zuiden. Er staat een koude en matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht valt er wat regen. In het noorden en noordoosten is er kans op natte sneeuw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen