Nu ook een ‘molenbord’ in Ooltgensplaat voor Korenaar

Foto: PR Dorpsraad Ooltgensplaat

Bij elke molen op het eiland staat een bord met informatie over de molen. Er bestaat zelfs een heuse molentocht die je langs alle molens leidt.

Maar in Ooltgensplaat is het een ander verhaal. Daar hebben inwoners met lede ogen moeten toekijken dat de ‘Meule van Landje’ het veld moest ruimen. Met geen mogelijkheid bleken de molen of zelfs maar restanten bewaard kunnen blijven. Als markant punt in het dorp is de molen toch lange tijd een beeldbepaler geweest. Ook in economische zin is het van belang geweest voor het dorp en de boerderijen er omheen.

Informatiebord

Het was al lange tijd een wens om toch ook voor de Plaetse molen een informatiebord te maken. En het is zover, het kon er nu eindelijk van komen. Ze hebben dat kunnen doen met medewerking en financiële steun van de gemeente. De dorpsraad heeft daarop DINK in Dirksland de opdracht gegeven het bord te ontwikkelen. Het gaat er nu dan eindelijk van komen.

Het bord is identiek aan de andere informatieborden van de molens op het eiland. De dorpsraad bedankt ook de Molenstichting. Zij zijn namelijk bereid om Ooltgensplaat ook op te nemen in de Molentocht. Dat kan nog wel even duren, er zijn namelijk net nieuwe folders uitgegeven.

Mooie plek

Dat de plek nog niet is opgenomen in de Molentocht mag de pret echter niet drukken. Het bord staat er en nog op een mooie plek ook. Voor passanten zijn er QR-codes te scannen waarmee ze direct naar de websites van de dorpsraad en de Molenstichting worden gestuurd. Daar kan meer informatie worden gevonden over de molen.

“In elk geval wordt hiermee de herinnering aan een belangrijk gebouw in het dorp levend gehouden. Ook wordt een jongere generatie eraan herinnerd hoe Ooltgensplaat zich heeft ontwikkeld,” aldus de dorpsraad. Het bord is geplaatst op de plek waar vroeger de molen stond, natuurlijk aan de Molendijk.

molenbord ooltgensplaat korenaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen