Burenruzie over bomen brengt Sommelsdijk op tv

17 dec 2021, 9:03 Entertainment
whatsapp image 2021 10 25 at 124520
Op donderdagavond 16 december zat een groot deel van het eiland aan de buis gekluisterd. Wij in ieder geval wel. Sommelsdijk was namelijk op tv.
Door Sam Fish
Meester Frank Visser en zijn compagnon Viktor Brand waren afgereisd naar Sommelsdijk. Er speelt daar namelijk al aardig wat jaren een burenruzie. De bron van de ruzie? Een overhangende boom, een dode boom en volle dakgoten. Een onderlinge oplossing is er nooit gekomen en dus kwamen Viktor en mr. Frank Visser een kijkje nemen in het dorp.

Overhangende baamen

Menig kijker zal blij zijn geweest met de ondertiteling. Presentator Viktor Brand had dat waarschijnlijk ter plekke ook wel kunnen gebruiken op sommige mensen. Hij stak dan ook vooral de draak met onze uitspraak van 'bomen'. Wij weten natuurlijk hoe dat klinkt, maar hij maakte er al snel 'baamen' van. Kan gebeuren. Maar goed. De zaak ging dus over overhangende bomen, overlast, verstopte dakgoten en een langslepende ruzie. En dat is goed te zien in het programma. Nare woorden zijn heen en weer geslingerd om punten duidelijk te maken.
Een boomexpert kwam langs, er werd gemeten en onderzocht en vervolgens was het tijd voor de hoorzitting.

Ouddorp

In ons vorige bericht zeiden we dat de uitspraak en hoorzitting plaats zouden vinden in het Diekhuus. Dat hadden we namelijk meegekregen van mensen die het duo daar had zien lopen. In de uitzending bleek dit echter niet te kloppen. De hoorzitting vond plaats in het Fletcher hotel in Ouddorp. Wij vragen ons overigens elke keer weer af wie toch de mensen zijn in het publiek. Horen die bij het programma? Horen die bij de betrokkenen? Waren die per ongeluk in de buurt? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!
Over de uitspraak gaan we het niet hebben, daarvoor moet je het programma maar even terugkijken. Dat is sowieso wel aan te raden. Na afloop doen zowel Viktor als meester Frank Visser namelijk een gooi naar het Flakkees dialect. De aflevering is terug te kijken op de streamingsdienst van SBS 6, Kijk.nl . Dit is hartstikke gratis.