Piets weerbericht: Zon is erbij, maar verliest terrein

Foto: PR / Aangeleverd

We beginnen maar weer eens met een verkeerswaarschuwing. Met uitzondering van de westelijke kustprovincies komt gladheid voor. Door regen en met natte sneeuw kan het overdag plaatselijk en tijdelijk glad zijn en kans op matig zicht.

Door Piet Paulusma

Vandaag is het eerst helder weer met kans op gladheid. De zon is erbij, maar verliest terrein. Verder wat regen en mogelijk ook natte sneeuw. De temperaturen lopen vandaag op naar 5 tot 7 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht. In de avond en nacht is er kans op wat regen en natte sneeuw. De temperaturen komen dan net iets boveEr n nul uit.

Vrijdag is het bewolkt en is er kans op regen. Er is ook kans op natte sneeuw. Overdag wordt het dan zo’n 3 graden in het noordoosten tot 7 graden in het zuidwesten. Er komt een matige wind uit het oosten tot zuiden. In de avond en nacht  is er wat regen en mogelijk nog kans op natte sneeuw en ijzel! In de nacht in het noorden en oosten lichte vorst van -1 of mogelijk -2 graden. Elders liggen de temperaturen dan rond de 0 tot +2 graden. Zaterdag wordt het meest bewolkt met wat regen en ongeveer 6 graden. Zondag regen of lichte regen en 9 of 10 graden. Maandag en dinsdag is er kans op mist en 10 of 11 graden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen