Piets weerbericht: vooral koud en veel nattigheid

Foto: Afbeelding van Mabel Amber via Pixabay

We beginnen het weerbericht met een verkeerswaarschuwing: De komende avonden, nachten en ochtenden kans op plaatselijke gladheid! Regionaal is er ook kans op mist en dichte mist.

Door Piet Paulusma 

Er is vandaag veel bewolking en er vallen een paar buien of buitjes. Deze gaan mogelijk gepaard met hagel en natte sneeuw. Het droge weer heeft verreweg de overhand. Vooral in het noorden komt het zonnetje er ook nog aardig doorheen. Aan de kust, bij de Wadden en rond het IJsselmeer vallen er nog wel veel buien. Er is daar ook kans op onweer.

In het oosten wordt het vandaag slechts zo’n 4 graden en in de kustgebieden zo’n 7. De wind komt uit het noorden tot noordwesten en is zwak tot matig van kracht. Langs de kust kan de wind wel krachtig zijn met windvlagen in kracht 6. ’s Avonds en ’s nachts blijft het regen langs de kust en op de Wadden. Het kwik zakt dan wederom tot rond het vriespunt. Er wordt dan ook gewaarschuwd voor gladheid.

De eerste helft van de week 

Maandag vallen er nog (winterse) buien of buitjes. Het wordt dan zo’n 5 tot 8 graden. In de nacht regent het en is er kans op natte sneeuw. De temperatuur ligt dan tussen de 0 en 5 graden. Dinsdag regen en minder koud met overdag op naar de 8 of 9 graden gemiddeld. Woensdag regen en 9 of 10 graden.

Cookieinstellingen