Voorleesmarathon met bekende kinderboekenschrijvers

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Op woensdag 27 oktober komt de bibliotheek met een heuse voorleesmarathon. Van 9.00 tot 21.00 uur wordt er continu voorgelezen door bekende kinderboekenschrijvers.

Ook schoolklassen en andere lokale gasten zullen te zien zijn in de marathon. Deze wordt live gehouden in bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse. Maar je kunt alles volgen via een livestream.

Met de voorleesmarathon slaan de bibliotheken de handen ineen voor een gezamenlijk Team Jeugd & Educatie op heel Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.

Bekende kinderboekenschrijvers

Kinderen kunnen overdag genieten van de verhalen van vijf bekende kinderboekenschrijvers. Dat zijn onder anderen Thijs Goverde, Mark Janssen en Marieke van Ditshuizen. Ook diverse prentenboekfiguren brengen een bezoekje aan de voorleesmarathon. Denk aan Rupsje Nooitgenoeg, Dikkie Dik en de Gruffalo.

Zo kunnen kinderen op school, thuis of in de bibliotheek luisteren naar de leukste en mooiste verhalen. Tussen de optredens door lezen bekende en minder bekende lokale voorlezers hun favoriete boek voor. Vanaf 19.00 uur start er een speciaal programma voor volwassenen.

Samen sterker

“We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. (Voor)lezen is niet alleen leuk, het is ook enorm belangrijk voor ieder kind. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen,” zeggen Evelien Goedknegt en Mirjam Vancrayenlynghe. Zij zijn van de twee bibliotheekorganisaties die de marathon organiseren.

“We zetten ons in voor leesbevordering, digitale geletterdheid en educatie voor alle kinderen op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. We werken intensief samen met het voorschoolse-, primair en voortgezet onderwijs. En we organiseren tal van lesprogramma’s, scholingstrajecten en inspiratiesessies. Samen werken we aan het ontwikkelen van een rijke taalomgeving en gelijke kansen.”

Kijk en luister mee

Op de website van de bibliotheek is het programma te vinden van de voorleesmarathon. Zo weet je precies wanneer jouw favoriete schrijver of voorlezer aan de beurt is. Wil je er graag live bij zijn in Spijkenisse? Reserveer dan een gratis plek in de zaal. Wie liever online meekijkt kan dat doen via het YouTubekanaal van BiebTV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen