Dit is de Bestseller Top 60 van week 41 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 41 in 2021.

Het kinderboek ‘Dromer’ van prentenboekenmaker Mark Janssen komt deze week op één binnen in de Bestseller top 60. Maar hij kreeg deze week nog meer goed nieuws. Dat is namelijk niet het enige boek waarmee hij de lijst heeft gehaald. Sterker nog, dat tweede boek staat ook in de top 10 en wel op de zevende plek. Dat is het boek ‘Van snoepjesproever tot matrassentester’ waarvoor hij de illustraties maakte.

Deze twee boeken zijn niet de enige nieuwkomers. Er zijn er aardig wat deze week en dat komt vooral door de Kinderboekenweek. Die duurt nog tot en met vrijdag. Andere nieuwkomers zijn ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk en ‘Fortuna’s Kinderen’ van Annejet van der Zijl. Haar boek is hard gestegen sinds vorige week. En dat geldt ook voor ‘De Stap’ en ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’.

Met de komst van ‘Dromer’ is het populaire boek ‘De Liefdesbrief’ van Lucinda Riley een plekje gedaald. Ook Charlie Mackasy’s populaire boek blijft pupulair, maar is iets gezakt.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Mark Janssen – Dromer
  2. (1) Lucinda Riley – De liefdesbrief
  3. (14) Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen
  4. (3) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  5. (27) Marc-Uwe Kling & Astrid Henn – De NEEhoorn
  6. (-) Pieter Koolwijk – Gozert
  7. (-) Marianne Busser, Ron Schröder & Mark Janssen – Van snoepjesproever tot matrassentester
  8. (40) Merel van Vroonhoven – De Stap
  9. (42) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes zoeken een schat
  10. (4) Michael Pilarczyk – Je bent zoals je denkt

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.