Schuif aan en eet gezellig mee met Goed voor Goed

Foto: Sam Fish

Goed voor Goed kennen we allemaal als de gezellige kringloopwinkel. Maar Goed voor Goed is meer dan dat. Ze komen nu ook elke week met de ‘aanschuifmaaltijd’.

In de winkel in Sommelsdijk is een mooie semi-professionele keuken gebouwd. Uiteraard bestaat die keuken volledig uit tweedehands spullen. Maar tweedehands of niet, alles werkt en doet wat het moet doen. En dus kan er elke week voor een heerlijke maaltijd worden gezorgd in Sommelsdijk. Schuif je ook aan?

Wens

Het was een lang gekoesterde wens om iets op te zetten voor de mensen. En met twaalf enthousiaste vrijwilligers komen er nu eindelijk aanschuifmaaltijden op tafel. Al die vrijwilligers hebben er enorm veel zin in om de keuken in te duiken.

Het is de bedoeling dat er elke zaterdag twee vrijwilligers een maaltijd verzorgen. Dit doen ze samen met wat hulp. De tafel wordt dan gedekt voor maximaal 15 personen. Er is dus genoeg plek om aan te schuiven en de maaltijd is ook nog eens helemaal gratis!

Eet mee

Mee eten kost je dus helemaal niets, alleen wat gezelligheid aan tafel. Aanmelden is wel verplicht, de vrijwilligers moeten natuurlijk wel weten hoeveel mensen er mee eten. Dit kun je laten weten door een e-mail te sturen naar [email protected]. Er wordt elke week een rooster gemaakt waarop te zien is wie er kookt en wie er aanschuift.

Ben je onzeker in de keuken, maar zou je wel wat beter willen worden? Meld je dan ook eens aan om te helpen met koken. Er is namelijk ook gelegenheid om beter te worden. Wie weet maak je dan een keer zelf een heerlijke maaltijd voor de gasten.