Dit is de Bestseller Top 60 van week 37 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 37 in 2021.

Lucinda Riley is vooral bekend van haar Zeven Zussen-reeks. Maar ze weet het grote publiek ook met haar andere boeken te vinden. ‘De liefdesbrief’, het nieuwste boek van de in juni overleden auteur, komt binnen op de eerste plaats.

Het eerste deel van de Zeven Zussen-reeks werd bekroond met een Diamanten Boek. Dat betekent dat er in Nederland sinds de publicatie in 2017 meer dan 500.000 exemplaren zijn verkocht. Het boek staat ook nog steeds in de Bestseller top 60, op de 21ste plek.

De lijkt kent deze week verder in totaal 12 nieuwe titels. Eén daarvan, ook te vinden in de top 10, is de poëziebundel ‘The Hill We Climb’ van Amanda Gorman. Zij werd wereldberoemd toen ze het gelijknamige gedicht voordroeg tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Lucinda Riley – De liefdesbrief
  2. (1) Herman Koch – Een film met Sophia
  3. (2) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  4. (-) Marloes Koers – Sorry dat ik je wakker bel
  5. (4) Michael Pilarczyk – Je bent zoals je denkt
  6. (5) Lale Gül – Ik ga leven
  7. (6) Esther Verhoef – De Nachtdienst
  8. (3) Arnon Grunberg – De dood in Taormina
  9. (11) Griet op de Beeck – Jij mag alles zijn
  10. (-) Amanda Gorman – The hill we climb

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.