Jazztrompettist Eric Vloeimans treedt op in Sommelsdijk

Foto: Jaap Reedijk

Jazztrompettist Eric Vloeimans verzorgt op zaterdag 4 september een optreden in Sommelsdijk. Hij speelt die avond bij Hofstede Lust en Last.

Vloeimans wordt bij zijn optreden op de vleugel begeleid door Jeroen van Vliet. Dat belooft dus een geweldige avond te worden. Wacht echter niet te lang, er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Eric en Jeroen

Eric Vloeimans is een van de meest toonaangevende jazzmusici van zijn generatie. Hij is daarnaast ook de bekendste trompettist van het land. Jeroen van Vliet is componist en pianist. Hij is winnaar van de begeerde Boy Edgar prijs. De twee treden al jaren samen op.

Ook Vloeimans is in 2001 de Boy Edgar Prijs toegekend. In 2202 kreeg hij de Bird Award van het North Sea Jazz Festival en een Edison. In 2011 kreeg Eric de Gouden Notenkraker en in 2016 de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant Muziekprijs. En ook dit jaar is Vloeimans genomineerd voor de Jazz Edison. Het zou dus zomaar kunnen dat hij ook een nieuwe Edison meebrengt naar het eiland.

Samenwerkingen

Eric Vloeimans heeft een brede belangstelling in de muziek. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat hij al met vele andere artiesten heeft samengewerkt uit andere muzikale werelddelen. Op popgebied zijn dat onder anderen Fay Lovsky, Doe Maar, Spinvis, Jan Akkerman en Kyteman. De trompettist was betrokken bij samenwerkingen met flemenco-gitarist Eric Vaarzon Morel. Maar ook met Latin-pianist Ramón Valle en het door fado geïnspireerde project Pessoa van Fernando Lameirinhas.

Vloeimans heeft als solist opgetreden met klassieke ensembles als het Matangi Quartet, het Calefax Rietkwintet, het Metropole Orkest, het Gelders Orkest, het Limburgs Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en nog vele anderen.

Bekende Nederlander

In de loop der jaren is Eric ook een bekende Nederlander geworden. Hij was regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en in diverse cultuur- en amusementsprogramma’s. Zijn bonte outfit in combinatie met zijn unieke uitvoering zullen bij velen in de herinneringen blijven hangen.

Jeroen van Vliet

Jeroen van Vliet heeft een volle agenda als de coronamaatregelen het toelaten. Hij speelt onder meer met het Esra Dalfidan Ensemble, Belgische zangeres Esther Van Heesch en de kinderdansvoorstelling ‘Wacht ’s Even’ van dansgroep De Stilte. Er staat een Europese tournee met Markus Stockhausen Group gepland. Van Vliet bereidt nieuwe albums voor met saxofonist Mete Erker en met het duo Afra Mussawisade (percussie) en Kinan Azmeh (klarinet).

Ben erbij

Wil je hierbij zijn? Wacht dan niet te lang met het bestellen van je ticket. De kaartverkoop gaat namelijk met een rap tempo en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Je kunt je plekje reserveren via de website van Lust en Last. Het optreden begint om 19.30 uur, de zaal opent een half uurtje eerder. De kaarten kosten 25 euro per stuk.

Hofstede Lust en Last is te vinden aan de Kokseweg 6 in Sommelsdijk.