Leer fotograferen tijdens gerichte workshops

Foto: Ellen van den Doel

Heb je een digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera, of andere camera die je handmatig kunt instellen? Maar denk je dat je er meer uit kunt halen? Let dan even op!

Misschien fotografeer je altijd op de automatische stand, maar zou je graag meer controle willen hebben over het eindresultaat. Dan is de workshop ‘leren fotograferen – de basis’ echt iets voor jou. In deze workshop worden de basisbegrippen van de fotografie aangeleerd. Er wordt aandacht besteed aan onder andere diafragma, sluitertijd, iso, scherptestelling en compositie. De workshop is geschikt voor de beginnende fotograaf. Er wordt gestart met een theoretisch gedeelte waarna dit in de praktijk wordt gebracht.

Er kunnen maximaal 9 mensen meedoen aan de workshop. Dit zorgt voor veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De workshop wordt gegeven op zaterdag 18 september in het Wijkcentrum van Middelharnis. De workshop duurt van 9.00 tot 15.30 uur en wordt gegeven door Ellen van den Doel.

Workshop light painting

Beheers je de basistechnieken al en ben je juist op zoek naar en nieuwe uitdaging? Dan is de workshop light painting een goede optie. Deze workshop wordt gegeven in het schemerdonker. Dat biedt mogelijkheden om met licht, staalwol en andere spullen creatieve foto’s te maken. Je gaat namelijk letterlijk schilderen met licht, maar dan met de camera.

Deze workshop wordt gegeven op het strand vlakbij de Haringvlietdam op zaterdag 11 september. De les duurt van 19.00 tot 23.00 uur en wordt gegeven door Johan Weesie.

Workshop macrofotografie

Ze zeggen wel eens ‘er is zoveel moois, als je het maar wilt zien’. Dit geldt zeker ook voor macrofotografie. Hierbij ga je heel dicht op kleine details en maak je daar close-ups van. Denk aan bloemen, insecten of andere kleine details. Zo kun je alleen al in je eigen tuin uren bezig zijn met ontdekken en fotograferen. Welke technieken je hiervoor nodig hebt en hoe je creatief om kunt gaan met belichting, leer je tijdens de workshop macrofotografie. Deze wordt gegeven in Melissant op zaterdag 4 september. De workshop duurt van 13.00 tot 17.00 uur en wordt gegeven door Johan Weesie.

Dutch Photo Academy

De workshops worden georganiseerd door de Dutch Photo Academy. Deze stichting vindt het belangrijk dat er op een prettige en toegankelijke manier fotografieworkshops aangeboden worden. Deze zijn geschikt voor ieder niveau om mensen ten enthousiasmeren.

Kijk voor meer informatie op de website, daar kun je je ook meteen inschrijven voor de workshops.