Dit is de Bestseller Top 60 van week 27 in 2021

Foto: Sam Fish

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 27 in 2021.

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy staat weer bovenaan de Bestseller 60. Het is de tiende keer dat het boek bovenaan staat in de lijst. Daarnaast is het boek ook al zeventig weken te vinden in de lijst.

Het boek over Johan Derksen is door Mackesy weer een plekje gedaald en staat nu op twee. Daarmee is Karin Slaughter met ‘Valse getuige’ op de derde plek te vinden.

In de volledige lijst zijn er deze week maar liefst zes nieuwe titels te vinden. De top 10 daarvan zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (2) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  2. (1) Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman – Derksen
  3. (3) Karin Slaughter – Valse getuige
  4. (6) Lale Gül – Ik ga leven
  5. (4) Lucinda Riley – De Zeven Zussen: De zevende zus
  6. (5) Tonke Dragt – De brief voor de Koning
  7. (-) Linda van Rijn – Provence
  8. (8) Susan Smit – De heks van Limbricht
  9. (13) Hedy d’Acona – Vrolijk verval
  10. (14) Hanneke de Zoete – De zoete zusjes gaan op vakantie

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.