Ouddorp Duin heeft haar eigen minigolf geopend!

Foto: Merel Tuk

Op vrijdagmiddag 4 juni is de Minigolf Ouddorp Duin op een feestelijke en vooral originele manier geopend door kinderen!

Het begon met een speech van de 8-jarige Jula den Hollander. Zij vertelde iedereen die aanwezig was over de totstandkoming van de golfbaan. Ook bedankte ze de aanwezige wethouder Tea Both voor de verkregen subsidie vanuit het Steunfonds van de gemeente.

Daarna werd er luid afgeteld en mocht een grote groep kinderen de baan openen. En dat kan natuurlijk maar op één manier: ze mochten een balletje slaan.

Het idee voor de baan

Strandtheater Houten Kaap kwam met het idee voor een minigolfbaan in het recreatiegebied. Door de coronamaatregelen was het theater maanden lang gesloten. En dus werd er nagedacht over het uitbreiden van de bedrijfsvoering. Met de hulp van het steunfonds is de baan gerealiseerd.

“Afgelopen jaar is ook voor ons een moeilijke tijd geweest,” zegt Simone Baaijens. Zij is de manager van Strandtheater Houten Kaap. “Toch was het ook een goed jaar. Door de lockdown hadden we als team de tijd om nieuwe creatieve ideeën uit te werken. En we hebben nog veel meer plannen voor de zomer. Denk bijvoorbeeld aan de openlucht bioscoop.”

Nieuwe aanwinsten

De minigolfbaan is niet het enige dat nieuw is op Ouddorp Duin. Zo is er ook een speelgoedwinkel bijgekomen: De Houten Aap. Daar wordt veelal duurzaam en origineel speelgoed verkocht. In de winkel is ook een outdoor-balie waar mensen de minigolfsticks kunnen huren. Ook kunnen ze zich daar aanmelden voor alle buitenactiviteiten. Want wist je dat je op Ouddorp Duin ook kunt boogschieten, lasergamen en skimboarden?

Alle nieuwe faciliteiten zijn dagelijks geopend en in het weekend ook in de avonden. Kijk voor meer informatie op www.ouddorp-duin.nl.