Maak zelf Vrijheidsmaaltijdsoep en deel die met je buren

Foto: Oof Verschuren

Vorig jaar werd voor het eerst de Vrijheidsmaaltijdsoep uitgedeeld. Dit gebeurt in grote steden, maar wij kunnen ook gewoon meedoen!

De Vrijheidsmaaltijdsoep is een initiatief van Nationaal Comité 4 en 5 mei. De soep werd vorig jaar uitgedeeld in Amsterdam en Rotterdam. Dit jaar sluiten zich nog dertien grote steden aan bij het initiatief. Wij hebben op Goeree-Overflakkee geen grote stad, maar iedereen in Nederland kan meedoen. Wij dus ook.

Meedoen is makkelijk en lekker. Je kunt de soep zelf maken en vervolgens delen met iedereen! Vrienden, familie, buren of onbekende passanten kunnen een kom mee eten. Door op 5 mei samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid.

Het recept

De Vrijheidsmaaltijdsoep is gemaakt door kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven. Het recept is verwerkt in de video hieronder, zo kan iedereen op eigen tempo de soep koken. “Het is een makkelijk en heerlijk recept dat iedereen kan bereiden,” zegt Yvette. “Je kunt zelfs nog een eigen twist toevoegen als je dat zou willen. Maar het is vooral een ideale voedingsbodem voor een goed gesprek over vrijheid en onvrijheid.”

Maak je eigen soep

Misschien zie je deze Vrijheidsmaaltijdsoep niet zitten, maar heb je juist een eigen specialiteit. Dat kan natuurlijk net zo goed! Het gaat erom dat we delen en praten. Maak een flinke pan, deel de soep met wie dan ook en maak er een bijzondere dag van.

Eet smakelijk.