Het eiland in beweging tijdens de Flakkeese Streekrun

Foto: Arco Sarelse

Iets leuks organiseren in tijden van corona is vrijwel onmogelijk. Hoe kun je dan toch iets leuks opzetten voor de mensen waarbij ze ook nog in beweging komen én een stukje cultuur opsnuiven? Simpel: organiseer een Flakkeese Streekrun!

Door Sam Fish

Het centrum van Middelharnis werd tijdens het Paasweekend omgetoverd tot een waar wandel- en hardloopparcours. Van 1 tot en met 5 april konden de deelnemers vijf of tien kilometer rennen door het centrum en richting het strand. Maar liefst 250 mensen meldden zich aan voor het evenement en het was dan ook in een paar dagen volledig uitverkocht. Mensen waren blijkbaar toe aan iets leuks!

Coronaproof

Het evenement kon volledig coronaproof worden opgezet. Er was een vaste route, maar geen vast moment om te lopen. En dus werden de 250 deelnemers verspreid over de vijf dagen. Daarbij was de route aangegeven met blauwe en gele pijlen en hoefde er verder niemand van de organisatie op het parcours te staan. Het was volledig op eigen initiatief.

Genoten

En de deelnemers hebben zichtbaar genoten, zo laat de organisatie weten. “We zijn overspoeld met foto’s van mensen die hebben meegedaan,” vertelt mede-organisator Ben de Neef. Hij was meteen enthousiast toen Bertrand van den Boogert van het Streekmuseum het idee met hem deelde. “Het is fijn dat we weer iets tofs hebben kunnen opzetten en als er dan zoveel positieve reacties komen, dat is heel fijn. Dat smaakt eigenlijk wel naar meer!”

De foto’s die zijn ingestuurd en gedeeld op sociale media hebben een reden. De leukste foto wint namelijk een streekpakket dat is aangeboden door het Streekmuseum.

Flakkeese Streekrun

Om de run aantrekkelijk te maken voor een groot publiek kon hij zowel rennend als wandelend worden afgelegd. Met de fiets of iets anders met wielen werd lastig door de trappen in de route. “Wie weet komt er voor hen nog iets aan binnenkort,” zegt Ben geheimzinnig. “We zijn aangestoken door het enthousiasme van de deelnemers.”

De deelnemers kregen vooraf de routes doorgestuurd. Daarop stonden ook alle historische en culturele bezienswaardigheden vermeld. “Het unieke van deze streekrun is dat verschillende verenigingen, organisaties en bedrijven hebben samengewerkt. We hebben samen deze activiteit aangeboden. Het was een hele fijne samenwerking en het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Goodiebag

De deelnemers van de Flakkeese Streekrun krijgen de komende dagen allemaal hun welverdiende goodiebag. Daar zit natuurlijk de bijzondere en vooral limited edition medaille in. Maar de organisatoren hebben ook allemaal kortingsbonnen toegevoegd aan de goodiebag.

“We willen iedereen die heeft meegedaan bedanken. Zonder hen was het geen succes geweest en we kijken nu al uit naar een mogelijk vervolg!”