Speciale vlaggetjes voor op de camping en de boot!

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Bijna elk dorp heeft een eigen dorpsvlag met het oude gemeentewapen erop. Maar nu komen er ook kleine varianten voor op de camping of de boot!

Het initiatief voor de vlaggen komt bij het Streekmuseum in Sommelsdijk vandaan. Daar wapperen ook de meeste dorpsvlaggen elke dag aan de gevels van woningen. Maar zo’n grote vlag hang je niet zomaar op bij je caravan. En dat is precies wat het idee was van een lid van de Ouddorpse dorpsraad. Hij heeft het Streekmuseum gevraagd of er ook een kleine versie was van de dorpsvlag. Dan kan het dorpswapen wapperen aan mening tentzeil.

Aan dat soort ideeën wordt graag gehoord gegeven. En dus is het vanaf deze week mogelijk om bij het Streekmuseum de vlag van Ouddorp een maatje kleiner te bestellen. Speciaal voor op de camping of de boot.

Ouddorp

De vlag van Ouddorp is gemaakt naar het wapen van 1816, toen het nog een zelfstandige gemeente was. Het wapen is bijzonder voor het eiland, het is namelijk het enige wapen dat bestaat uit vier kleinere wapens. Het zijn de vier wapens van de polders waaruit de gemeente destijds ontstond.

  • Het Oudeland (de burcht)
  • Het Oude Nieuwland (de kruisbogen)
  • West Nieuwland (papegaai)
  • De Ouden Oostdijk (het kasteel)

De eerste vermelding van deze gecombineerde wapens dateert uit 1716.

Bestel die vlaggetjes!

Een caravan- of bootvlaggetje is al van jou voor € 9,95 per stuk. Het formaat ervan is 30 bij 45 centimeter. De vlag is te koop via de webshop van het Streekmuseum. Hij is daar te vinden in dezelfde categorie als de grote dorpsvlaggen.

Met de aankoop van een vlag steun je het Streekmuseum. Zo help je de eiland verhalen door te blijven vertellen. Het vlagprotocol is voor de dorpsvlaggen niet van toepassing. Ze mogen dus het hele jaar trots blijven wapperen.