Jongeren hebben veel over voor bezoek evenement

Foto: PR Beachboom

Jongeren in Nederland missen het bezoeken van evenementen. Ze hebben er dan ook veel voor over om weer naar een concert of festival te kunnen.

Het meren deel van de mensen tussen 16 en 35 jaar is bereid een sneltest te doen. Ook willen ze bij binnenkomst best een vaccinatiebewijs tonen. Dat blijk tuit onderzoek van 3Vraagt. Dat is onderdeel van EenVandaag Opiniepanel in samenwerking met NPO 3FM. Zo’n 2000 concert- en festivalgangers werden ervoor ondervraagd.

Evenementen in coronatijd

Het gros van de ondervraagden is bereid moeite te doen om een concert of festival te bezoeken in coronatijd. Een ruime meerderheid vindt het prima om vooraf contactgegevens te delen met de organisatie. Ook willen ze best hun temperatuur op laten meten bij de ingang, een sneltest ondergaan, vooraf een coronatest toen of een vaccinatiebewijs tonen.

Over een meezingverbod zijn de ondervraagden overigens niet te spreken. Zeven op de tien zegt daaraan niet me te willen werken.

Regels

De mening over regels die tijdens een concert of festival gelden verschilt. Bij concerten zijn de ondervraagden eerder bereid in te leveren op de beleving dan bij een festival. Een mondkapje tijdens het rondlopen vindt bijvoorbeeld 69 procent prima bij een concert. Voor een festival is dat iets minder dan de helft.

Ook het afstand houden en vaste zit- of staanplaatsen zijn regels die bezoekers van evenementen een stuk minder erg vinden dan tijdens een concert.