Musicus uit Melissant schrijft sci-fi boek

Foto: Sam Fish

Anton de Lange is musicus in hart en nieren. Noem een instrument en waarschijnlijk speelt hij het. Maar het afgelopen jaar heeft hij het over een andere boeg gegooid. Hij heeft een boek geschreven!

Door Sam Fish

Anton is altijd met muziek bezig geweest. Muziekstukken schrijven, opnemen in Hilversum en daarnaast nog muziekdocent op het Jacob van Liesveldt in Hellevoetsluis. Daar ging hij in 2006 met pensioen, maar de muziek heeft hij nooit achter zich gelaten.

“Ik was een muziekstuk aan het schrijven en tijdens het maken van die muziek zag ik het hele verhaal voorbij komen. Het zat allemaal in mijn hoofd en ik wist dat het eruit moest,” vertelt hij. “Op die manier heb ik mijn boek geschreven. Zowel de muziek als het boek heten Alka en ze gaan hand in hand met elkaar.” Mocht het boek dus ooit verfilmd worden, dan ligt de muziek alvast klaar.

Het verhaal

Alka gaat over Vincent, een jongeman die gelukkig getrouwd is met Marianne. Hij erft het huis van zijn ouders dat aan de rand van een bos staat. Op een dag viert hij daar zijn verjaardag, erg gezellig, met zijn familie. Maar die nacht krijgt hij een nachtmerrie. Daarin is hij constant op de vlucht voor buitenaardse wezens. Als hij wakker wordt, merkt hij echter dat hij niet meer thuis is.

“Je kunt je voorstellen dat zijn leven op zijn kop komt te staan. Maar Vincent blijkt in die nieuwe wereld ene heel leven te hebben. Iedereen weet wie hij is,” verklapt Anton. “Hij gaat op zoek naar een manier om terug te keren naar zijn oude leven. Maar dat blijkt nog niet zo simpel.”

Deel 1

Alka is het eerste deel van een tweedelige serie. “Ik heb het hele verhaal al geschreven, maar de uitgever en ik waren het er over eens dat het te lang was voor één boek. We hebben daarom besloten er twee boeken van te maken,” legt hij uit. “Ik heb de eer om het boek uit te mogen geven via Uitgeverij Macc. Zij zijn de grootste uitgeverij op het gebied van Science Fiction boeken. Dat vind ik persoonlijk toch wel erg bijzonder.”

Wanneer deel twee uitkomt is nog niet bekend. “Daar gaat altijd wat tijd overheen. Ik ga zelf uit van een paar maanden, maar als het moment daar is, dan laat ik het weten,” belooft hij.

Koop het

Alka is overal in Nederland te koop, sowieso online. Maar hij ligt onder meer ook bij Boekhandel Dekker & Van Esbroek. “Hij is natuurlijk door elke boekhandel ook te bestellen,” verzekert hij. “Dan steun je direct de lokale boekhandel.”