Wandelpuzzeltocht door Sommelsdijk en Middelharnis

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum kwam in oktober met de autopuzzelrit over het eiland. Die beviel zó goed, dat ze nu ook wandelpuzzeltochten hebben gemaakt!

Door Sam Fish

Deze tochten zijn voor Sommelsdijk en Middelharnis en kunnen wandelend en fietsend volbracht worden. “Laat je door het Streekmuseum meenemen op reis,” klinkt het op Facebook. Nu een kerstvakantie in een oord er waarschijnlijk niet inzit is het een leuk alternatief. Vakantie op het eiland en een reis door de verhalen van de dorpen.

“De puzzeltochten zijn ook voor andere dorpsbewoners interessant,” laat de organisatie weten. “De wandeling is boordevol eilandwetenswaardigheden. En bij voldoende animo breiden wij uit naar andere dorpen op het eiland.”

Lekkers voor onderweg

Maar puzzelen op een lege maag is natuurlijk niet verstandig. Daarom verkoopt het Streekmuseum op zaterdag 19 december koek en gebak voor onderweg. Dat lekkers heb je al in handen voor 4 euro per twee stuks. Uiteraard mag je al dat lekkers ook gaan halen om lekker te smullen op de bank bij de koffie.

Het Streekmuseum is deze dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Doe mee en win!

De puzzeltochten bestaan uit vier etappes van elk zo’n 100 minuten. Dat is dus perfect voor tijdens de kerstvakantie! En dan komt er nog een leuk element bij kijken. Onder de deelnemers wordt namelijk een eilandpakket uit de museumwinkel verloot.

De puzzelboekjes zijn verkrijgbaar bij het Streekmuseum vanaf zaterdag 19 december. De puzzelboekjes kosten 6 euro. Je krijgt dan beide boekjes, dus Middelharnis én Sommelsdijk.