Sinterklaastekeningen mogen wél naar gemeentehuis

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Eerder deze week waren we verrast toen we ineens onze burgemeester in het Sinterklaas Journaal tegenkwamen. En ze was daar niet voor niets.

Door Sam Fish

Ze vertelde daar dat de tekeningen voor Sinterklaas naar het gemeentehuis mogen. Dan zorgt de burgemeester er persoonlijk voor dat ze bij de Sint terecht komen. Dit was echter niet helemaal de bedoeling. Het idee was dat de tekeningen digitaal ingeleverd zouden worden. Het bericht hebben we daarmee direct aangepast, alleen viel dit niet bij iedereen in goede aarde.

Brievenbus

Het commentaar was vooral dat het niet logisch was om kindertekeningen digitaal in te sturen. Daarnaast is het ook veel leuker om een echte brievenbus voor Sinterklaas te hebben waar de kinderen hun tekeningen kunnen inleveren. Deze reacties kwamen ook bij de burgemeester zelf terecht. Het werd haar duidelijk dat er een mooie brievenbus moest komen waar de kinderen hun tekeningen in kunnen leveren.

En die is er. Sinds vanmiddag, 12 november, staat er voor de deur van het gemeentehuis een grote brievenbus, verpakt in Sinterklaaspapier. En daarna ingewikkeld in plastic zodat hij bestand is tegen de regen. Hierin kunnen de kinderen hun tekeningen stoppen. Die worden dan overhandigd aan de Sint. De brievenbus staat alleen buiten tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Als het gemeentehuis dicht gaat, gaat de brievenbus naar binnen.

Lever in! 

Dus wacht niet langer. Maak die tekeningen en lever ze in op het gemeentehuis! De burgemeester is blij met alles dat binnenkomt en kan niet wachten ze vol trots te overhandigen aan Sinterklaas!