Fotoclub de Rarekiek exposeert bij de Bruna

Foto: Jentien Boerma

In de persconferentie van dinsdag 4 november is aangekondigd dat onder andere musea dicht moeten. Maar dat mag de pret niet drukken.

Fotoclub de Rarekiek heeft namelijk een expositie geregeld op een plek waar je het niet snel verwacht. Hun foto’s zijn namelijk te bewonderen in de etalage van de Bruna in Ouddorp. Met het thema ‘nostalgie’ wordt je even meegenomen naar vroeger als je langs de winkel loopt. De foto’s zijn te bewonderen van 16 tot en met 30 november.

Expositie

De fotografen hebben hun eigen ideeën over dit onderwerp uitgewerkt. De toon van de foto, het beeld van een oud ambacht of voertuig of een historisch evenement. Wat je ook ziet, het neemt je mee terug naar vroeger. En dan is bijna alles mogelijk, want nostalgie is een breed begrip.

De foto’s die in het winkelraam hangen zijn willekeurig gekozen. Wel zijn ze stuk voor stuk representatief voor het werk van de fotoclubleden.

FC de Rarekiek

Fotoclub de Rarekiek werd in 1957 opgericht als Foto Kring Kiekend Flakkee. In 1963 fuseerden zij met diaclub de Kleurenzifters en in 1967 kwam de naam Rarekiek naar boven. Momenteel zijn er ruim 40 fotografen actief binnen de club.

Heb je zelf ook interesse in fotograferen? De clubactiviteiten worden gehouden in het Diekhuus aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Echter mag de Rarekiek ook niet samenkomen door de coronavirus. Voorlopig zijn er dus geen clubavonden. Op de website www.rarekiek.nl is meer informatie te vinden. Daar is ook een galerie te vinden met foto’s van de clubleden.