De Grevelingenweek staat weer voor de deur!

Foto: Adri Padmos

De wind in je haren, het najaarszonnetje op je gezicht en frisse lucht in je longen. Als je van de herfst houdt is dit het perfecte moment om naar buiten te gaan.

En daar helpen Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie een handje bij. Zij organiseren namelijk van 17 tot en met 25 oktober de Grevelingenweek. Dit doen ze alweer voor de achtste keer. Dit jaar is er niet alleen een weekprogramma vol corona-proof belevingsactiviteiten. Bezoekers worden ook elke dag online meegenomen naar de Grevelingen. Als je dus niet van de herfst houdt, kun je nog steeds meedoen!

Tijdens deze beleefweek staat het diverse karakter van dit grootste zoutwatermeer van Europa centraal. Kijk op www.grevelingenweek.nl voor het volledige programma, het laatste nieuws en de online excursies.

Beleven in het veld

Er gaat niets boven het zelf ruiken, proeven en voelen van de Grevelingen. Tijdens de Grevelingenweek zijn er belevingsactiviteiten rondom de Grevelingen. Natuurlijk allemaal helemaal corona-proof. Het excursieprogramma is vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er echter minder plekken beschikbaar per excursie. Maar je kunt ook individueel op pad. Zo zijn er natuurvaartochten die worden begeleid door een boswachter of natuurgids. Op die manier ontdek je de Grevelingen vanaf het water. Dit gaat van een sup-clinic tot krabben vangen en van een creatief schrijfcafé tot strandjutten.

Roze Route

Roze Zondag is een begrip in de Grevelingenweek. Dit heeft niets te maken met de LHBT-gemeenschap, nee, het gaat om de flamingo’s! Dit jaar wordt deze dag omgedoopt tot ‘Roze Route’. Je kunt dan elke dag zelf op pad om meer te leren over de exotische vrienden op hoge poten.

De hele week kun je een speciale routekaart halen bij camping de Grevelingen. Zo kun je zelf op zoek naar de flamingo’s in de Grevelingen.

Op pad vanaf de bank

Via de website en sociale media worden er in de Grevelingenweek dagelijks filmpjes en vlogs gepresenteerd. Hierin komen boswachters en natuurgidsen van IVN aan het woord. Houd dus dagelijks de kanalen in de gaten voor een kijkje achter de schermen.

Webinar Getij Grevelingen

Het bijpraten over het project Getij Grevelingen is de laatste jaren een vast onderdeel geworden van de Grevelingenweek. Dit jaar gebeurt dit online tijdens een webinar op donderdag 22 oktober. Deze start om 19.30 uur. Verwacht hierbij een virtuele rondleiding door het Hydro Meteo Centrum van Rijkswaterstaat.

Foto-challenge; hoe beleef jij de Grevelingen?

Om het online karakter van deze editie te versterken is er een heuse foto-challenge. De Grevelingen is een uniek natuur- en recreatiegebied. Deel de hele week via Instagram jouw foto met het typische beleefmoment of een foto van het gebied. Ondersteun deze foto met een quote of zin en de hashtag #Grevelingenweek en maak kans op een privé-excursie. Deze is voor twee personen. Je gaat dan met boswachter Piet van Loon het gebied van de Grevelingen ontdekken. Daarnaast krijgt jouw foto een mooi plekje op de website.

Cookieinstellingen