Nog heel even een beetje vakantie in huis halen

Foto: Afbeelding van Ylanite Koppens via Pixabay

Nog twee weken en dan gaan de kinderen naar school. Voor veel mensen begint dan ook het werkleven weer. Daarom is dit je kans om nog heel even de vakantie in huis te halen.

Door Sam Fish

Je hoeft echt niet nog in de laatste twee weken allemaal activiteiten te plannen. Het vakantiegevoel kun je heel makkelijk in huis halen. Zeker met de hittegolf van de afgelopen dagen was het thuis net zo goed als in een vakantieland.

Uitjes

Natuurlijk kun je altijd een leuk uitstapje maken. En als je geen zin hebt om ver te reizen of het eiland te verlaten dan is dat helemaal geen probleem. Ga een dagje naar het Streekmuseum in Sommelsdijk. Misschien ben je meer van het wandelen? Doe een rondje door je dorp, of de polder. Je kunt ook wandelen door de prachtige natuurgebieden op het eiland. Hetzelfde geldt natuurlijk voor fietsen.

Of ga zeehonden kijken bij Zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Misschien wil je meer zien dan één diersoort? Dan kun je gewoon naar de dierentuin in Nieuwe-Tonge. Het Faunapark Flakkee heeft sinds kort namelijk ook een paar aapjes. Dan kun je dus letterlijk aapjes gaan kijken.

Lekker thuis

Wil je eigenlijk liever helemaal niets doen? Echt even heerlijk tot rust komen? Haal dan lekker vers fruit in huis. Maak een cocktail, je bepaalt zelf of je er alcohol instopt of niet. Ga lekker buiten op de loungeset of binnen op de bank hangen. Boekje erbij, of een podcast in je oren en genieten maar.

Je kunt er zelfs voor kiezen om je gewoon één of meerdere dagen even af te sluiten van de wereld. Even die telefoon uit, geen tv, laptop dicht, tablet in de la. Even helemaal afgesloten, geen afleidingen. Dan weet je zeker dat je er straks weer tegenaan kunt op het werk.