Natuurmonumenten deelt gratis actiepakketten uit

Foto: Afbeelding van Maret Hosemann via Pixabay

Natuurmonumenten geeft actiepakketten weg met bloemzaden. Het is een poging de natuur weer in balans te krijgen.

Door Hedwig Heeren

“Zonder bomen geen bloesem, zonder bloesem geen insecten en zonder insecten geen vogels. Juist die variatie is belangrijk om alles in evenwicht te houden. Daarom zetten wij dit jaar in op meer dieren en planten. Begin je eigen tuin of buurt, geef dieren en planten de ruimte,” zo luidt de oproep.

Evenwicht

In de natuur hangt alles met elkaar samen. Een evenwicht kan dan ook alleen bestaan als er een grote variatie in soorten is. Deze biodiversiteit is ook belangrijk voor onszelf. Het is namelijk van grote invloed op de lucht die we inademen. Maar ook op het water dat we drinken en het voedsel dat we eten.

De boswachters van Natuurmonumenten zetten alles op alles om in natuurgebieden meer leef- en woongebieden voor dieren en planten te maken. Maar ook in je tuin kan de natuur groeien.

Actiepakket

Om de natuur dus een handje te helpen kun je een gratis actiepakket aanvragen. Dat bevat tips om dieren en planten de ruimte te geven in tuinen. En wil je lid worden van Natuurmonumenten? Dan staat er zelfs een boom voor je klaar tijdens het boomplantevenement.

Het gratis actiepakket bestel je hier.