Goedemorgen, het is vandaag zondag 28 juni

Foto: Sam Fish

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

Na de weersomslag van gisteren komt er ook vandaag frissere lucht onze kant op. Er komt een stevige wind vanuit het zuidwesten. Het wordt tussen de 18 en 20 graden.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 50.074 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.868 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6105 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM sinds 1 juni 2 positief geteste mensen, in totaal dus 264. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 177. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 1 persoon vecht nog tegen het virus
 • Inmiddels zijn 142 mensen genezen verklaard
 • Helaas zijn 51 mensen overleden aan het virus

Tau-dag

Heel eerlijk, cijfers zijn niet mijn ding. Maar volgens de oprichter van deze dag is Pi fout en moeten we Tau gebruiken. Tau is een ander wiskundig cijfer, ongeveer het dubbele van Pi, namelijk 6,28. En ook dit kun je dus, net zoals Pi, gebruiken om de omtrek van een cirkel te berekenen. Maar het is dus precies daarom dat vandaag Tau-Dag is, in Amerika wordt 28 juni namelijk geschreven als 6-28.

CAPSLOCKDAG

LEKKER SCHREEUWEN VINDEN WE ALLEMAAL WEL EENS FIJN EN OP HET INTERNET DOEN WE DAT DOOR MIDDEL VAN DE CAPSLOCK TOETS. EN LAAT DIE TOETS NOU NET ZIJN EIGEN DAG HEBBEN! VANDAAG HOEF JE JE DUS NIET TE VERONTSCHULDIGEN ALS JE PER ONGELUK JE CAPSLOCK AAN HEBT STAAN. NEEM HET ERVAN.

Nog meer

Daarnaast is het vandaag ook nog de dag van de logistiek, de verzekering en Alaska.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Elaine Thompson – Jamaicaanse atlete – 28
 • Gigi Ravelli – Actrice – 38
 • Ray Slijngaard – Rapper – 49
 • Steve Burton – Amerikaanse acteur – 50
 • John Cusack – Amerikaanse acteur – 54
 • Karin Bloemen – Actrice, zangeres en cabaretière – 60
 • Kathy Bates – Amerikaanse actrice – 72
 • Mel Brooks – Amerikaanse acteur – 94

Dossier: De dag van