Goedemorgen, het is vandaag maandag 15 juni

Foto: Windpark Krammer

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Er drijft vandaag af en toe wat bewolking over, maar het wordt over het algemeen een aangename dag. Het blijft droog en de temperaturen zijn lekker. Het begint ’s morgens al met een graad of 17. Dit loopt op tot maximaal 22 graden.

Bron: Weer.nl

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 48.783 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.828 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6059 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 3 mensen vechten nog tegen het virus
 • 139 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De dag tegen misbruik van ouderen

Het is vandaag de internationale dag tegen misbruik van ouderen. Het zal je niet verbazen waar deze dag precies om draait. Maar het gebeurt nog té vaak dat ouderen worden mishandeld. Maar heb eens wat meer respect voor deze bevolkingsgroep. Ze hebben enorm veel meegemaakt. Bijvoorbeeld de oorlog en de Watersnoodramp.

En misbruik gaat niet alleen om fysieke mishandeling. Ook het stelen van geld of spullen, omdat ze het niet door hebben. Maar ook weerloos in een verzorgingstehuis zitten, zonder de juiste zorg kan voor veel ouderen een bijzonder vervelende ervaring zijn.

Een bezoekje wordt lastig vandaag, maar misschien even een extra telefoontje. Ze waarderen het zo.

De dag van de wind

Het is de dag van de wind en dat hebben we genoeg hier op het eiland. Deze dag gaat over de kracht van windenergie, duurzaamheid, groene stroom en milieuvriendelijke energie. Op deze dag wordt er in binnen- en buitenland gekeken naar de mogelijkheden van windenergie.

Dag van de schoonmaker

Verder staan we vandaag ook stil bij de één van de meest onmisbare groep mensen ter wereld; de schoonmakers! Het is iemand die je eigenlijk niet ziet, maar zeker wel wordt gewaardeerd. Het is dan ook mooi dat ze een eigen dag hebben gekregen.

Heb jij thuis iemand die schoon komt maken? Bedank ze nog maar eens extra voor het harde werk. Misschien een extra pauze met iets lekkers voor bij de koffie.

Nog meer

Maar dat is nog niet alles. Vandaag staan we ook stil bij de kracht van de lach en de natuurfotografie.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Dafne Schippers – Atlete – 28
 • Wilfred Bouma – Voetballer – 42
 • Syb van der Ploeg – Zanger – 54
 • Courteney Cox – Amerikaanse actrice – 56
 • Helen Hun – Amerikaanse actrice – 57
 • Hugo Borst – Schrijver – 58
 • Rinie van den Elzen – Stemacteur en zanger – 59
 • Jum Belushi – Amerikaanse acteur – 66
Dossier: De dag van