Goedemorgen, het is vandaag vrijdag 12 juni

Foto: Afbeelding van WikiImages via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Goed nieuws, vandaag komt de zomer terug! Er zijn een paar stapelwolken, maar er is genoeg ruimte voor de zon. In de ochtend is het met 16 graden wat fris, maar ’s middags kan het kwik oplopen tot wel 27 graden! Door een stevige wind uit het oosten blijft het ook aan de kust lekker warm.

Op Goeree-Overflakkee neemt later op de dag de bewolking wel toe. Er is dan zelfs kans op een regen- of onweersbui.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 48.251 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.808 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6044 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 3 mensen vechten nog tegen het virus
 • 139 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De dag tegen de kinderarbeid

Het is weer een dag voor de kinderen, dit keer gaat het om de kinderarbeid. En dan gaat het natuurlijk niet om ‘werken’ als in ‘ruim je kamer op’ en ‘maak de vaatwasser leeg’. Het gaat ook niet om het rondbrengen van kranten of folders. We bedoelen echt werken. Kost winnen voor het gezin.

Het is een initiatief van de Verenigde Naties. Wereldwijd zijn er namelijk 218 miljoen (!!) kinderen die gedwongen worden om te werken. Kinderen worden soms voor maar een paar cent per dag ingezet om goedkoop werk te leveren. Bijvoorbeeld in een fabriek, maar ook in de prostitutie. De Verenigde Naties probeert dat met deze dag aandacht voor te vragen. Dan zijn we maar weer blij dat we in een Nederlands wiegje zijn geboren.

Nog meer

Behalve het bovenstaande is het vandaag ook de dag van de pindakaaskoekjes, de rode roos, slippers en gedroogd vlees.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Adriana Lima – Braziliaans model – 39
 • Amber Teterissa – Actrice – 41
 • Lone van Roosendaal – Actrice – 51
 • Kenneth Herdigein – Acteur – 61
 • Lucie de Lange – Actrice, stemartiest en zangeres – 63
 • Tineke Schouten – Comédienne en cabaretière – 66
 • Wilbert Gieske – Acteur en toneelspeler – 74
 • Anne Frank zou vandaag 91 jaar geworden zijn
Dossier: De dag van