Raamshows Streekmuseum voor Nieuw Rijsenburgh

Foto: Sam Fish

Een leuke verrassing voor de woongroepen van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Zij konden donderdagochtend 30 april genieten van een heuse raamshow.

Door Sam Fish

Het idee kwam vanuit het Streekmuseum; wat vertier en afleiding voor de ouderen die nu niets te doen hebben. En zo gingen Bertrand van den Boogert, Marlies van Adrighem en Wim van Ham op pad. Natuurlijk niet onder hun eigen naam. Speciaal voor deze optredens gingen ze op pad als De Droage Keeltjes.

Optredens

“Het is even een afleiding voor de ouderen,” zegt Bertrand. “Er is niet veel te doen voor hen. Ze zitten maar op hun groep. Ze hebben wel gezelschap van elkaar, maar soms heb je iets nodig van buitenaf. Daar zorgen wij vandaag voor.”

En dus ging het trio langs bij de woongroepen op de begane grond. Vanaf buiten speelden ze twee liederen voor de bewoners die voor het raam zaten te genieten. ‘Daar aan de waterkant’ werd speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot ‘Daar aan het Haringvliet’. Met daarbij ook een verhaallied over de moord op de boerderij van Boer Bol op Stad aan ’t Haringvliet.

Genoten

En de bewoners vonden het fantastisch. Er werd zichtbaar genoten. Twee dames zaten samen op de eerste rij en zongen alles mee. In een andere groep werd zelfs enthousiast gedanst door een bewoner.

“Het is jammer dat we niet naar binnen kunnen,” zegt Wim van Ham als de groep bij het volgende raam aankomt. “Helaas is het even niet anders. We hebben in ieder geval even iets leuks gedaan voor de ouderen, daar ben ik al heel blij om.”

Nagenieten

Doordat het trio niet naar binnen mocht in het verzorgingstehuis heeft helaas niet iedereen kunnen genieten van de shows. Maar daar werd wat op bedacht. “We hebben de liederen ook opgenomen in het Streekmuseum,” laat Bertrand weten. “Dat hebben we doorgestuurd naar Nieuw Rijsenburgh en dat wordt dan vertoond op de TV’s. Zo kan toch nog iedereen genieten van ons leuke optreden.”

Leuk was het zeker, voor beide partijen. “De mensen hebben zichtbaar genoten,” zegt Marlies achteraf. “Het voelt goed om hen blij te kunnen maken. Het waren maar korte optredens, maar we hebben toch even de dagelijkse sleur kunnen doorbreken.”

Daarbij is er voor de bewoners met de opnames nog een extraatje. Het trio heeft namelijk in het museum ook de Corona Blues opgenomen, een nummer dat Wim speciaal voor de shows schreef.