‘Vier je Vrijheid’ tijdens Internationale Vrouwendag

Foto: PR Maria Evers

Op zondag 8 maart wordt in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge de Internationale Vrouwendag gevierd.

Door Maria Evers

Het begon allemaal in 2003, toen was de eerste viering van Internationale Vrouwendag op Goeree-Overflakkee. De start was in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Daarna zijn er vieringen geweest in het Diekhuus, het Prieel van de Staver en het Albeda College. Na 10 jaar besloot de organisatie terug te treden.

Terug van weggeweest

Maar blijkbaar leefde het te veel op het eiland. In 2017 werd er weer een viering georganiseerd. Dit keer was dat een samenwerking met Gerdie Schellevis in de bibliotheek van Middelharnis. Er was een volledig dag- en avondvullend programma samengesteld. En ook het jaar daarop was het weer gezellig in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. De organisatie lag toen in handen van Ciska Koole, de beheerder van Ons Dorpshuis.

En ook dit jaar zal de viering niet ontbreken. En ondanks dat het op een zondag valt wordt de viering gewoon gedaan op 8 maart. En er is een uitgebreid programma samengesteld. De avond start om 19.15 uur. Ina Los praat de avond aan elkaar en introduceert een interactieve ronde over het thema ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’.

Actief meedoen

Maar er wordt niet alleen gepraat en geluisterd. Er is een stijldansdemonstratie van twee paren. Zij dansen de Engelse Wals, de Quickstep en Rumba. Uiteraard mogen de aanwezige dames daarna zelf ook met de voetjes van de vloer.

Ook wordt er een yogaworkshop gegeven waarbij er wordt gekeken naar je bewustzijn. En er wordt geschilderd met Berthe Eijkelenboom. En tot slot is er een modeshow en kan er als afsluiting lekker gedanst worden.

Meer informatie

De viering bestaat uit diverse workshops, demonstraties en een Irakese modeshow. Ook zijn er verschillende Syrische en Irakeese hapjes. De entree bedraagt € 2,- per persoon, dit is inclusief koffie of thee. De deuren openen om 19.00 uur en het programma start om 19.15 uur.

Het programma is als volgt:

  • 19.00 uur Inloop en inschrijven workshops schilderen en yoga
  • 19.15 uur Aanvang met een praatrondje over het thema Vrijheid
  • 19.30 uur Demonstratie stijldansen
  • 20.00 uur Start workshops (dansen, yoga of schilderen)
  • 20.45 uur Modeshow Irakese kleding (grote zaal)
  • 21.30 uur Gezamenlijke dansen
  • 22.00 uur Sluiting