Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Bluemorphos

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Sjoelmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 24 februari een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Breicafé Den Bommel

Woensdag 26 februari is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 2,00. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Film – Superjuffie!

Woensdag 26 februari wordt de film Superjuffie! naar de boeken van Janneke Schotveld vertoond in het Diekhuus. Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden.

Het Diekhuus, Middelharnis | Woensdag 26 februari 2020 | Tijd 14:00 – 15:30 uur | kaartverkoop www.hetdiekhuus.nl

Bingomiddag

Woensdag 26 februari organiseren de vrijwilligers van de 55+ club weer een bingo. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden in Ouddorp. Het belooft een gezellige middag te worden en er zijn weer mooie prijzen te winnen. De kosten bedragen € 6,- inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel.0187 682319 of stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]

Programmeren met robot Dash

Kom naar de bieb en volg de workshop programmeren met robot Dash. We maken met LEGO een heus raceparcours en wie weet lukt het jou om robot Dash zo te programmeren dat hij snel en foutloos de race rijd.

De Bibliotheek, Middelharnis | Vrijdag 28 februari | Tijd: 10.00 – 12.00 uur | Toegang gratis, opgave noodzakelijk: er is plaats voor maximaal 20 kinderen

Concert

Op zaterdag 29 februari 2020 vindt in de Hervormde Kerk te Goedereede een koorconcert plaats. Het concert wordt gegeven door Jongerenkoor Ons Eiland onder leiding van Peter Wildeman. Dit doen ze samen met het Christelijk Ouddorps Mannenkoor onder leiding van Dinant Struik. Het geheel wordt ondersteund door Willem den Boer aan het orgel en Peter Wildeman op de piano. Dominee Van Velzen zal spreken op de avond, namens Christenen voor Israël. Daarvoor wordt ook een collecte gehouden. Entreekaarten zijn te bestellen via www.peterwildeman.nl. De avond begint om 19.30 uur.

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen in Goedereede

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Breicafé Sommelsdijk

De dames van de breiclub zijn op het goede idee gekomen om omslagdoeken te breien en haken voor rolstoelafhankelijke mensen. Zo zitten ze er lekker warm bij in deze koude dagen. Komt u ook meehelpen? Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Donderdag

Spelletjesmiddag

Ben je gek op spelletjes? Dan kun je elke donderdagmiddag terecht in de Zwaluw van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn kaartspelletjes zoals klaverjassen, jokeren en bridgen. Maar er is ook ruimte voor Oud-Hollandse spelletjes. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Koersballen in Ooltgensplaat

Op donderdagmiddag wordt er van 14.00 tot 16.00 uur koersbal gespeeld in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. En er is plaats voor nieuwe leden. Aanmelden kan via [email protected] of 0187-48 33 66, toets 1.

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Dansavond

Om de veertien dagen is er op vrijdag een dansavond waarbij de gezelligheid voorop staat. Naast het dansen is er tijd voor koffie met wat lekkers, een praatje en lekkere hapjes voor wie dat wil. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. U kunt zich aanmelden vóór de woensdag om eens vrijblijvend te komen kijken of het misschien iets voor u is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187- 483366, toets 1 of e-mail [email protected]