Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Annca

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 3 februari een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Spreekuur ketenzorg dementie

Op dinsdag 4 februari is er weer een spreekuur ketenzorg dementie. Bij dit spreekuur kun je bij de casemanagers dementie terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Het spreekuur is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (en andere belangstellenden)

Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 4 februari | tijd 14.00-15.00 | toegang gratis

Boek & Film – Het lijstje van mama

Het boek of de film. Welke vind jij beter? In Bibliotheek Ouddorp wordt woensdagavond 5 februari de film naar het boek “Het lijstje van mama” van St. John Greene vertoond. Kort voordat Kate Green haar strijd tegen borstkanker verliest, maakt ze een lijstje. Voor haar man Singe en hun twee jonge zoontjes. Kate wil dat haar kinderen beseffen wat belangrijk is in het leven: Altijd op tijd komen. Bloemen plukken. Geen motor rijden. Snorkelen in de Rode Zee. Het lijstje van mama is de liefdesverklaring van een man aan zijn vrouw, die haar gezin, en het leven, met een enorme hartstocht heeft gekoesterd.

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 5 februari | tijd 19.30 – 21.30 uur | toegang € 5,- / € 3,- voor bibliotheekleden

Bowlen

Woensdag 5 februari gaat de 55+ club een middag bowlen in de Staver in Sommelsdijk. Om 13.30 uur vertrekken ze vanaf de Dorpstienden met auto’s naar het bowlingcentrum. De prijs voor deze middag bedraagt € 12,50 per persoon, dit is inclusief koffie, een appelflap en huur van de baan. Wilt u mee? Meld u zich dan voor 3 februari aan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Vermeld er even bij of u met eigen vervoer gaat of mee wilt rijden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert voor donderdag 6 februari een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,00 per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 612175/06-46 30 78 10.

Boek & Film – Becoming Astrid

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Donderdagavond 6 februari wordt de film naar het levensverhaal van auteur Astrid Lindgren vertoond. Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 6 februari | tijd 19.30 – 21.30 uur | kaartverkoop via Het Diekhuus

Praise avond

De Exoduskerk in Sommelsdijk opent op zaterdag 8 februari haar deuren voor een Praise Avond. De avond wordt georganiseerd door de Praiseband Coming Soon uit Zuidland. Dat is een 14-koppige band die samen met de Jeugdraad van de Exoduskerk een passie deelt voor muziek, zang en dans. De deuren openen deze avond om 19.30 uur. Er is dan de gelegenheid voor een kopje koffie, thee of wat fris met iets lekkers. Het evenement zelf begint rond 20.00 uur.

Met deze avond wordt Compassion gesteund. Dat is een organisatie die kinderen in de Derde Wereld een beter leven geeft. Die steun komt vanuit de entree. Die bedraagt € 5,- in de voorverkoop en € 6,- aan de deur. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten kunnen worden gekocht bij boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk, boekhandel Dekker & Van Esbroek in Middelharnis, DecoHome in Sommelsdijk en Drogisterij Van Loon in Oude-Tonge.

Bingoavond

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 8 februari een bingoavond voor jong en oud met leuke prijzen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden Bingo kosten u €7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,00. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet.

Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Breicafé Sommelsdijk

De dames van de breiclub zijn op het goede idee gekomen om omslagdoeken te breien en haken voor rolstoelafhankelijke mensen. Zo zitten ze er lekker warm bij in deze koude dagen. Komt u ook meehelpen? Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Donderdag

Spelletjesmiddag

Ben je gek op spelletjes? Dan kun je elke donderdagmiddag terecht in de Zwaluw van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn kaartspelletjes zoals klaverjassen, jokeren en bridgen. Maar er is ook ruimte voor Oud-Hollandse spelletjes. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Reacties