Maki Audio regelt alle audio-techniek

Foto: PR Maki Audio

Het begon allemaal in 2012 bij het MAD festival in het JAC in Middelharnis. Daarna volgde de opleiding Podium- en Evenemententechniek met als specialisatie geluid. En twee en een half jaar geleden was daar havendag. Mark Kieviet werd door Solaes gevraagd om het licht en geluid te verzorgen op de Menheerse Werf.

Door Sam Fish

Inmiddels heeft Mark zijn eigen bedrijf opgezet; Maki Audio. Een audiovisueel bedrijf dat licht, geluid en video regelt. “Maar vooral audio,” geeft hij aan. “Dat is toch wel mijn specialiteit.” Dat doet hij voor veel uiteenlopende projecten. Van een vergadering binnen een bedrijf tot een grootschalig evenement en alles daar tussenin. “Ik lever zowel de apparatuur als de mensen. Je krijgt bij mij het complete plaatje.”

Maki Audio Mark KievietHet begin

“Mijn schoonvader Joost werkt bij Solaes en zij hadden tijdens Havendag een feestje op de Werf,” vertelt hij. “Hij vroeg of ik wilde helpen met het licht en geluid. Dat wilde ik natuurlijk wel doen. Ik had nog een paar andere losse klussen aangeboden gekregen en dat was voor mij het moment dat ik besloot om voor mezelf te beginnen.”

En hij doet echt álles. “Van feestjes tot groot bedrijfsevenement en indoor festivals,” zegt hij. “De afgelopen jaren ben ik bijvoorbeeld actief geweest bij evenementen zoals Motel Mozaïque. Dat is een jaarlijks kunstfestival in Rotterdam. Dat is elk jaar in april, super leuk om aan mee te mogen werken!” Daarnaast verzorgt hij ook de techniek bij het Diekhuus in Middelharnis. “Ik begeleid de vrijwilligers en regel alle technische dingen. Als ik een keer zelf niet kan dan zorg ik dat er iemand anders is die kan helpen.”

Samenwerking

Mark werkt veel samen met andere partijen. “Zo werk ik vaak samen met FrameWave en heb ik een goede connectie met veel andere AV bedrijven,” vertelt hij. “Maar ook binnen de klantenkring heb ik leuke samenwerkingen. Zo doe ik veel voor de Sir Oliversband en Solaes.”

En ondanks de leuke Flakkeese samenwerkingen is zijn grootste werkgebied buiten het eiland. “Ik zit vooral in Rotterdam en rondom Den Haag, maar ik kom eigenlijk overal. Van Leeuwarden tot Maastricht en soms zelfs het buitenland,” laat hij weten. “Ik ben ook met Loes Luca op tour geweest. Daarmee gingen we het hele land door.”

“Het is altijd fijn om te werken met mensen die erg enthousiast zijn. Ze zijn blij als ze iets georganiseerd hebben en jij kunt iets voor hen uit handen nemen. Veel mensen zijn enorm dankbaar aan het einde van de dag. Dat geeft ons allemaal een goed gevoel.”

Goeree-Overflakkee

Mark gaat dus met Maki Audio het hele land door. “Maar mijn basis blijft Goeree-Overflakkee,” zegt hij stellig. “Ik zou het leuk vinden om hier wat meer werk te krijgen. Ik hou van het eiland en ik draag graag mijn steentje bij aan evenementen die hier worden georganiseerd.”

Ben jij iets aan het organiseren en kun je wel wat hulp gebruiken op het audio-technische vlak? Of heeft jouw bedrijf hulp nodig bij presentaties en vergaderingen? Kijk voor alle contactinformatie en mogelijkheden op www.makiaudio.nl. Maki Audio is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Maki Audio logo

Reacties