Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 6 januari een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. De middag begint om 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Nieuwjaarsborrel Stichting ZIJN

Stichting ZIJN houdt een nieuwjaarsborrel met alle vrijwilligers, personeel en bezoekers van Stichting ZIJN. Deze middag kan elkaar goeds worden toegewenst voor het komende jaar. Deze nieuwjaarsborrel wordt op dinsdagmiddag 7 januari gehouden in ’t Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. De middag is van 16.00 tot 17.30 uur. U bent van harte welkom!

Koersballen

Vanaf 7 januari wordt er elke dinsdagmiddag een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Spreekuur ketenzorg dementie

Op dinsdag 7 januari is er in de bibliotheek van Middelharnis een spreekuur Ketenzorg Dementie. Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers dementie terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Het spreekuur is onderdeel van de Geheugenbibliotheek. Dat is een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (en andere belangstellenden).

Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 7 januari | Tijd 14.00 tot 15.00 uur | toegang gratis

Boek & Film – Rafaël

Het boek of de film. Welke vind jij beter? In Bibliotheek Ouddorp wordt de film naar het boek “Rafaël” van Christine Otten vertoond. Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht – en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.

De Brabantse Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan begint de Arabische Lente en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen.

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 8 januari | tijd 19.30 | toegang € 5,- / € 3,-

Bingomiddag Achthuizen

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 8 januari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé Oude-Tonge

Woensdagavond 8 januari is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Aanschuifkoor

Inmiddels een maandelijks feestje wat niemand meer wil missen: Het Aanschuifkoor! Mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. Kom ook en zing gezellig mee. Er wordt gezongen onder leiding van zangdocente Germaine Compier of Elly Bezemer. Van gouwe ouwe tot echte meezinger. Zingen maakt blij!

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 9 januari | tijd 14.00 tot 16.00 uur | toegang gratis

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 9 januari een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,00 per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 612175/06-46 30 78 10.

Breicafé Ooltgensplaat

Op donderdag 9 januari is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in  Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom.

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Reacties