Licht, camera, actie! Filmopnames in Goedereede!

Foto: Google Maps satellite

In Goedereede worden voorbereidingen getroffen voor filmopnames. Een ploeg komt daar namelijk opnames maken voor de film ‘De Slag om de Schelde’.

De Slag om de Schelde is een bioscoopfilm van regisseur Matthijs van Heijningen jr. Deze speelt zich af in de context van de (vergeten) slag om Walcheren. De film wordt in het najaar en de winter opgenomen op verschillende plaatsen. Zo wordt er gefilmd in Zuid-Holland, Zeeland, België en zelfs Litouwen. De film zal ni november 2020 te zien zijn in de bioscopen.

Goeree-Overflakkee

Voor de provincie Zuid-Holland betekent het dat er opnames worden gemaakt op Goeree-Overflakkee. Dit zal gaan gebeuren bij de Kortedijk in Goedereede. De opnames staan gepland voor woensdag 18 december tussen 7.00 en 19.00 uur.

Vanaf vrijdag 13 december vinden er diverse werkzaamheden plaats die te maken hebben met de opbouw van de opnames. De afbouw wordt gedaan op donderdag 19 december.

Afzetting

De opbouw, filmdag en afbouw zorgen er wel voor dat er een stukje afgezet moet worden. Dit kan wat oponthoud veroorzaken. En verkeer zal moeten omrijden. Het gaat hierbij om de Zuidweg, Kortedijk, Plasdijk en Oude Westerloosedijk in Goedereede. Er wordt in dat gebied een basiskamp gecreëerd op de bietenstortplaats aan de Plasdijk.

Legermaterieel

Bij de opnamen wordt gebruik gemaakt van vuurwapens en ander legertuig. Voor de film worden ook enkele schoten gelost. Het kan zijn dat dit meerdere keren gedaan wordt. Het kan dus zijn dat er harde knallen te horen zijn.

Ook op de Kwade Hoek gaat gefilmd worden. Dit gebeurt op donderdag 30 januari. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van vuurwapens en ander legertuig.

Reacties