Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 9 december een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Kerstboomlampjes aan

De Spar in Nieuwe-Tonge draagt graag bij aan de verbondenheid van het dorp. Dat doen ze al op verschillende manieren, maar met kerst wordt er extra uitgepakt. Op het terrein komt in de kerstperiode een grote kerstboom te staan. Deze wordt gezamenlijk aangestoken op woensdag 11 december. De start van het magische moment is om 19.00 uur. Er is live muziek en gratis warme chocolademelk en glühwein.

Kerstbingo met maaltijd – Achthuizen

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 11 december een gezellige Kerstbingo met maaltijd. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet leden. Opgeven bij Cobie Maliepaard, tel. 631814 vóór 4 december. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé Oude-Tonge

Woensdagavond 11 december is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Wijnproeverij

Woensdag 11 december organiseert de 55+ club om 15.00 uur een wijnproeverij in de Dorpstienden in Ouddorp. De entree voor deze middag bedraagt € 8,- per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan bij de club op woensdagmiddag of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN e-mail: [email protected]

Vincent Keijmel zorgt ervoor dat u deze middag verschillende wijnen kunt proeven. Over de wijnen geeft hij een korte uitleg; waar ze vandaan komen, van welke druiven ze gemaakt zijn, hoe ze smaken en bij welke gerechten ze gedronken kunnen worden. Bij de wijnen wordt onder andere stokbrood geserveerd.

Boek of Film – Kinderwet

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Donderdagavond 12 december wordt de film naar het boek “Kinderwet” van Ian McEwan vertoond.

Zou jij je kind redden als de medische behandeling in strijd is met je geloof? Rechter aan het Hooggerechtshof Fiona Maye wordt alom geprezen om haar ethische en weloverwogen uitspraken. Wanneer haar echtgenoot haar verlaat na een ruzie over een mogelijk open huwelijk, stort ze zich op een ingewikkelde zaak van een doodzieke 17-jarige jongen die, samen met zijn ouders, een noodzakelijke bloedtransfusie weigert omdat dit in strijd is met zijn geloof als Jehova’s getuige. Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen.

Bibliotheek Oude-Tonge | donderdag 12 december | tijd 19.30 tot 21.30 uur | toegang € 7,50 / € 5,-  voor bibliotheekleden

Kerstbingo met maaltijd – Den Bommel

De plaatselijke commissie van Den Bommel organiseert voor donderdag 12 december een kerstbingo met maaltijd voor alle 55 plussers uit Den Bommel. De middag begint om 13.30 uur met de bingo en rond 17.00 uur volgt de maaltijd. De bingo kost € 5,00, de maaltijd € 12,50 (voor niet leden € 17,00). Bij deelname aan de maaltijd graag vóór 6 december aanmelden bij Janny Kamp (0187) 61 14 53. De middag wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Breicafé Ooltgensplaat

Op donderdag 12 december is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 per persoon, dit is inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Aanschuifkoor

Inmiddels een maandelijks feestje wat niemand meer wil missen: Het Aanschuifkoor! Kom ook en zing gezellig mee. Er wordt gezongen onder leiding van zangdocente Elly Bezemer en Wijnand Legerstee. Van gouwe ouwe tot echte meezinger: Zingen maakt blij! In december zijn de Aanschuifkoren extra leuk, er worden mooie sfeervolle Kerstliedjes gezongen en na afloop staat er een lekker glaasje glühwein voor je klaar! Trek je foute Kersttrui aan, of een mooie glitteroutfit, maak je voor deze middag extra mooi om met elkaar 2019 gedag te zingen!

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 12 december | 14.00 tot 16.00 uur | toegang gratis

Repair De Plaete

Zaterdag 14 december is Repair ‘De Plaete’ voor de laatste keer dit jaar open. Wil je dus voor het nieuwe jaar nog iets gerepareerd hebben? Ga dan langs op zaterdag 14 december. De Repair is geopend van 10.00 tot 12.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat.

Iedereen is weer van harte welkom met te repareren spulletjes. Klein huishoudelijk elektra, speelgoed, fiets enzovoorts. De vrijwilligers staan u graag met raad en daad ter zijde! Volgend jaar zijn ze gewoon weer terug. Vanaf 12 januari staan ze iedere tweede zaterdag van de maand weer voor je klaar.

Reacties