Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; dbreen

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Sjoelmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 25 november een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. De middag begint om 13.30 uur en de entree bedraagt € 4,- per persoon. Dit is inclusief koffie of thee.

Breicafé Sommelsdijk

Elke dinsdag kun je bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk terecht bij het breicafé. Breien, haken, kaarten maken of wat je maar wil. Inloop vanaf 13.30 en einde wanneer je er genoeg van hebt! Kosten voor deze middag zijn € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie.

Surprisebingo

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 27 november een SURPRISE BINGO met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 5,- per persoon. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden voor 25 november bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nummer Nel Vervloed 0187-642697. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Presentatie positieve gezondheid

Op woensdag 27 november verzorgen welzijnsadviseurs een informatiemiddag over Positieve Gezondheid. De middag is speciaal voor de 55+ club van Ouddorp en vindt plaats in de Dorpstienden. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar wel vaak op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt..

Mensen kunnen met het invullen van een spinnenweb in kaart brengen hoe zij zelf hun gezondheid ervaren. Voel je je bijvoorbeeld tevreden, gelukkig of juist eenzaam? Lukt het je om de dagelijkse dingen te doen, zoals het huishouden? Beleef je nog plezier aan hobby’s of bezigheden? Hulpverleners en hulpvragers kunnen met die uitkomsten een heel ander gesprek voeren. Wat is voor jou echt belangrijk? Wat zou jij willen veranderen? Samen bedenken ze vervolgens wie (of wat) in de omgeving kan helpen om de situatie te verbeteren.

De middag begint om 14.00 uur en is volledig gratis te bezoeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Winterfair

CuraMare nodigt je uit voor de gezellige winterfair. Deze wordt dit jaar gehouden op woensdag 27 november. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je bij de Vliedberg in Ouddorp genieten van een enorm aanbod. Kom bijvoorbeeld verse oliebollen halen of maak een portret foto maken in de sneeuw. Breng de kinderen naar de schaatsbaan en doe mee aan de winterloterij. Daarnaast zijn er nog genoeg kraampjes te bezoeken met zowel mooie als lekkere dingen. Tussen 13.00 en 15.30 uur kun je ook mee met een huifkarritje van Jan Plezier.

Cursus Klik & Tik – Tablet

Wil je graag meer met je tablet en online kunnen doen, maar weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou! Tijdens de cursus Klik & Tik op de tablet leer je op je eigen tablet, in je eigen tempo, met de tablet werken. Van wifi instellen tot een internetpagina bezoeken. En van foto’s maken tot een spelletje spelen op de tablet. Benodigdheden: tablet en oortelefoontjes/headset.

Bibliotheek Middelharnis | startdatum cursus: woensdag 27 november | tijd 09.30 tot 11.00 uur | aantal lessen: 4 | Toegang: € 15,- voor de aanschaf van het lesboek

Diekhuus Filmhuis – Rocketman

Donderdag 27 november in de filmzaal in het Diekhuus in Middelharnis het bijzondere verhaal over de legendarische artiest Elton John! De film ‘Rocketman’ van regisseur Dexter Fletcher.

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. Verder onder anderen met Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong) als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden (Game of Thrones) als John Reid, Eltons eerste manager en Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Eltons moeder Sheila Farebrother.

Diekhuus Middelharnis | donderdag 27 november | 20.00 uur | € 9,50 / Filmhuisleden & CJP € 8,- | kaarten via www.hetdiekhuus.nl | geschikt voor 12 + | musical, fantasie | 121 minuten

Breicafé Den Bommel

Woensdag 27 november is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 22.00 uur. De entree bedraagt € 2,- per persoon. Het is de bedoeling dat iedereen eigen materiaal meebrengt. Ben je nieuw en heb je nog nooit een breinaald vastgehad? Geen paniek, er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Boek & Film – Rafaël

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Donderdagavond wordt de film naar het boek “Rafaël” van Christine Otten vertoond. Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht – en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.

De Brabantse Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan begint de Arabische Lente en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen.

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 28 november | tijd 20.00 tot 22.00 uur | Toegang € 6,50 / € 5,- voor bibliotheekleden

Mantelzorgcafé

Maak een vogelvoeder dakpan tijdens het aankomende mantelzorgcafé. Deze middag wordt gehouden op donderdag 28 november in het Diekhuus in Middelharnis. Voor deze middag vraagt de organisatie een bijdrage van €5,- per persoon. Alléén mensen die zich hebben opgegeven kunnen meedoen. Er is plaats voor max. 30 mantelzorgers. Opgeven kan voor 25 nov. via de mail [email protected] of telefonisch: 0187-48 33 66.

Het mantelzorgcafé is de uitgelezen kans om andere mantelzorgers te ontmoeten. Maar het is niet alleen een kwestie van samenkomen. Elke bijeenkomst wordt er ook weer iets bijzonders gepland. Een lezing, workshop of lekker etentje. Dit keer gaan de aanwezige mantelzorgers dus een vogelvoeder dakpan maken. Een lekkere verrassing voor de vogels gemaakt op een dakpan met mos. Vergeet niet een scherp mesje, een schaar en een kniptang mee te nemen. Deze creatieve middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn.

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 28 november een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond duurt van 19.30 tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,- per persoon. Voor verdere informatie kun je terecht bij Anneke Bakker, telefoon: 612175/06-46 30 78 10.

Muzikale theatershow – Esther van Es

Vrijdag 29 november speelt Esther van Es een geweldige muziekvoorstelling met hits uit de jaren 80! Een theatrale muziekshow gevuld met nummers uit de jaren 80 van artiesten als Madonna, Wham en Johnny Logan. Met een positief geheugen, muziekweetjes en prachtige liedjes neemt Esther je mee terug naar de jaren van haar jeugd. Indrukwekkend gezongen aan de piano.​

Esther heeft deel uitgemaakt van verschillende formaties en meegewerkt aan CD producties en shows. Na haar studie Zang Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium zong zij jaren in de Close Harmony groep Stars & Belles; het neusje van de zalm binnen de Nederlandse Close Harmony, heeft zij met haar eigen werk opgetreden onder de naam Karol en trad zij tussen 2015 – 2017 met The More The Mary op in de Nederlandse Theaters met een prachtige theatrale muziekshow, gebaseerd op het werk van Tom Waits.

Diekhuus Middelharnis | vrijdag 29 november | 20.15 uur | € 16,- inclusief consumptie | kaarten via www.hetdiekhuus.nl

Reacties