Nu ook de vlag van Oude-Tonge te koop

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

In menig dorp op het eiland wapperen dorpsvlaggen, maar nog niet in Oude-Tonge. Daar komt vanaf zaterdag verandering in.

Vanaf zaterdagmiddag 12 oktober is de vlag van Oude-Tonge verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Het wapen van Oude-Tonge werd op 24 juli 1816 bij besluit van de Hoge Raad van Adel aan de toenmalige gemeente Oude-Tonge bevestigd. Het werd gevoerd tot 1966 toen de gemeente opging in de gemeente Oostflakkee. Tot op de dag van vandaag siert het wapen het voormalige gemeentehuis aan de Kaai van Oude-Tonge.

Te Koop

De dorpsvlag is te koop vanaf 25 euro en verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Tot 1 november is die dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 november alleen op de woensdagen.

Met de aankoop van een dorpsvlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen en kan het de feestvreugde verhogen tijdens evenementen of bijzondere gelegenheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen