Maak de feestdagen leuk voor iedereen op Flakkee

Foto: PR Stichting Hart van Goeree-Overflakkee

Met het warme weer van het afgelopen weekend lijken de feestdagen nog een eind weg. Maar we gaan inmiddels al richting oktober en dus is het december voordat je het door hebt.

Door Sam Fish

Veel mensen vinden de decembermaand de leukste periode van het jaar. Gezellig samen zijn, lekker eten, misschien wel cadeautjes uitpakken of lekker op vakantie. Maar helaas is die maand niet voor iedereen even mooi. Veel mensen hebben het deze maand extra zwaar. Sommigen vinden het misschien wel moeilijk om te kunnen genieten.

Secret Santa

Daar hebben de mensen van de stichting Hart van Goeree-Overflakkee iets op bedacht. “Wij willen deze mensen graag laten genieten,” laten ze weten. “We willen gezinnen laten zien en voelen dat er aan hen ook gedacht wordt.” En dat doen ze met Secret Santa.

“In onze optiek is er niets mooiers dan onze eigen rijkdom te delen met anderen,” zeggen ze. “Bij een ander een glimlach op het gezicht toveren en een warm gevoel overbrengen. Mensen laten weten dat ze er niet alleen voor staan en hen moed geven om verder te gaan.”

Hulp Santa’s

De organisatie kan dat echter niet alleen. “Om dit te kunnen realiseren zijn we op zoek naar mensen, gezinnen, verenigingen, klassen of wat dan ook, die Secret Santa willen worden,” laten ze weten op Facebook. “We vragen deze mensen om in het geheim een verwenpakket samen te stellen voor een mede-eiland bewoner. Iemand die het goed kan gebruiken.”

Aanmelden

Zie je het zitten om een Secret Santa te worden voor iemand? Meld je dan aan via [email protected]. Geef in deze e-mail duidelijk aan of je een pakket wilt samenstellen voor een alleenwonende, echtpaar, klein gezin (max.2 kinderen) of een groot gezin (meer dan 2 kinderen). Meer informatie komt na de aanmelding.

Misschien ken je wel iemand die zo’n lichtpuntje zou kunnen gebruiken in december. Dit kan iemand zijn die het financieel zwaar heeft, of op emotioneel gebied. Iemand die een opkikker kan gebruiken. Deze mensen kunnen ook aangemeld worden via het bovenstaande mailadres.

Samen

“Ons eiland is groot in veel dingen, laten we dan ook groot zijn in het kijken naar onze naasten. In het zorgen voor een ander. Samen kunnen we er voor iedereen een mooie decembermaand van maken. Doe je mee?” aldus de organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen