Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; 15299

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Breicafé Sommelsdijk

Op dinsdagmiddag 24 september is het breicafé weer geopend in wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. Van 13.30 tot 15.30 uur kun je gezellig breien, haken, borduren of kaarten maken. Je leert van elkaar en kunt leuke dingen maken. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar via Ellen van den Berge, 06 28 75 54 66. Het breicafé van wijkvereniging de Zwaluw is elke dinsdagmiddag geopend.

55+ fietstocht

Het is op woensdag 25 september weer tijd voor een gezellige 55+ fietstocht. De route start om 14.00 uur bij de Dorpstienden in Ouddorp. Er is een mooie route uitgestippeld, waar die precies naartoe gaat is nog een verrassing. Mensen met een scootmobiel kunnen ook meedoen.

Onderweg is er tijd vrijgemaakt voor thee of koffie met iets lekkers. Meedoen kan al voor € 6,- per persoon. Dit is inclusief de versnapering onderweg. Bij slecht weer is er een spelletjesmiddag in de Dorpstienden. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan bij Joke van Dam via 0187-68 23 19.

Bingomiddag

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge een gezellige bingomiddag. De middag vindt plaats op woensdag 25 september en begint om 14.00 uur. De kosten bedragen € 4,- per persoon. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. De bingomiddag wordt gehouden in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Goeree Creatief

Op donderdag 26 september kun je in Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede de mouwen weer opstropen. Het wordt weer een creatieve avond waar genoeg te doen is. Neem je eigen handwerk mee of doe mee aan de workshop. De entree bedraagt € 1,- per persoon. De avond duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

Filmhuis: All the money in the world

Donderdag 26 september draait in het Filmhuis Middelharnis de film ‘All the Money in the World’ van regisseurs Christopher Plummer, Mark Wahlberg en Michelle Williams. Deze film wordt vertoont in samenwerking met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Oliemagnaat J.P. Getty (Christopher Plummer) is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail (Michelle Williams) om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA-agent (Mark Wahlberg) zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden.

Theater Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 26 september 2019 | 20.00 uur | € 9,50 / Filmhuisleden, Bibliotheekleden en CJP € 8,00 (incl. consumptie) | Deze film is geschikt voor 16 jaar en ouder | genre crime | duur 132 minuten | www.hetdiekhuus.nl

WO2GO filmavond

Nu de spreekwoordelijke ‘r’ weer in de maand zit, is ook het filmseizoen van stichting WO2GO weer begonnen. De eerste film wordt vertoond op vrijdagavond 27 september 2019. Deze dag kan er gekeken worden naar Douglas J. Charlton – 10 dagen in september’44.
In deze documentaire vertelt een Engelse parachutist over ‘het drama waarop Operatie Market Garden zou uitdraaien’. De film, van regisseur Jan-Cees ter Brugge en journaliste Maaike Kuyvenhoven, ging in 2014 in première in Filmhuis Focus in Arnhem. Vijf jaar eerder had Maaike de Britse soldaat Douglas Charlton leren kennen en ze wist: zijn verhaal moet de wereld in.

Meer informatie 

Dansavond

Op vrijdag 27 september start het nieuwe dansseizoen van dansclub ‘Het Scharrelaertje’. Om de veertien dagen wordt er een dansavond gehouden waarbij gezelligheid voorop staat. Naast het dansen is er tijd voor koffie met wat lekkers en een praatje. De avond start om 20.00 uur en vindt plaats in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Aanmelden kan tot en met woensdag 25 september 12.00 uur om eens vrijblijvend te komen kijken of het iets voor u is.

Chinese maaltijd

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ in Ooltgensplaat nodigt alle 55-plussers uit voor een heerlijke Chinese maaltijd. Op vrijdag 27 september kun je je bordje goed vullen in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. De gezellige avond begint om 17.00 uur. Mee eten kost € 15,- per persoon en er is ook een verloting. De lootjes daarvoor kosten € 1,- per drie lootjes. Aanmelden is verplicht en kan bij Ati Verwoerd via 06 40 70 11 81. Aanmelden kan tot en met donderdag 19 september.

Tieleman Keukens Run

Op zaterdag 28 september is het tijd voor de Tieleman Keukens Run. Om 13.00 uur kun je vanaf het terrein aan de Kprendreef 15 in Middelharnis deelnemen aan een 5 of 10 kilometer run. Inschrijven kan vanaf 11.30 uur in de Staver. Deelname aan de 5km kost € 6,- per persoon, voor de 10 kilometer is dat € 8,- per persoon. Vooraf inschrijven kan via www.avflakkee.nl je krijgt dan € 2,- korting.

Wandeling

Op zondag 29 september kun je meedoen aan de wandeling ‘De dijk op, de polder in’ in Nieuwe-Tonge. De wandeling heeft verschillende afstanden. Zo kun je de 5 kilometer doen, hier krijg je een puzzel bij. Verder is er ook de 10 en 15 kilometer. De start is voor alle afstanden om 10.30 uur vanaf Camping de Grevelingen aan de Havenweg 1 in Nieuwe-Tonge. Deelname kost € 2,- per persoon voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen mee voor € 0,50 per persoon.

Om 14.00 uur start er tevens een excursie onder leiding van een gids.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen