Kinderen genieten op derde 112-dag in Middelharnis

Foto: Sam Fish

Een drukte van jewelste op de parkeerplaats tussen de Herman Heijermansingel en de Joost van den Vondellaan in Middelharnis. Daar was op zaterdag 14 september alweer de derde 112-dag te vinden.

Door Sam Fish

De 112-dag is vooral een geweldig festijn voor de kinderen. Er stond een springkussen in de vorm van een brandweerwagen, kinderen konden op de politiemotor en in de politiewagen zitten om te kijken hoe dat is. En er konden ritjes gemaakt worden met de brandweerwagen. Inclusief sirene! Ze mochten zelfs even spuiten met een echte brandweerslang!

Natuurlijk was het leuk voor alle leeftijden. Met demonstraties van politiehonden, het openknippen van auto’s en het bestrijden van een vlam in de pan zat er voor iedereen wel iets interessants tussen. Daarnaast kon je ook een kijkje nemen in een echte hennepcontainer. Hier liet Stedin samen met de politie de gevaren zien wat een wietplantage aan huis.

Verder waren er ook standjes van de buurtpreventie, WhatsApp buurtpreventie GO-Alert en kon je leren reanimeren bij BeCare. Er waren BOA’s aanwezig om te vertellen over hun werk en Burgernet deelde tasjes vol informatie uit.

En natuurlijk werd er ook gedacht aan de inwendige mens. Ellenlange rijen bij de ijskraam van Van Helden, maar ook lekkere snacks en friet van Eetcafé ’t Hoekje. En dan natuurlijk een heerlijke Brandstof Koffie toe.

Al met al een geslaagde dag voor jong en oud. Check ook zeker de foto’s op onze Facebookpagina!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden