Tweede editie Staerk Staeltje Solaes in aantocht

Foto: Jaap Reedijk

“We willen het graag uniek houden,” zeggen de mannen van Solaes als ze over het festival praten. Op zaterdag 12 oktober is het alweer tijd voor de tweede editie van Staerk Staeltje Solaes.

Als de plannen ter sprake komen verschijnt er automatisch een grote lach. Humor is een groot onderdeel van dit unieke festival. “De voorpret is al zo leuk want we barsten van de creatieve ideeën,” laten ze weten. “En dan is de uitdaging groot om er ook iets bijzonders van te maken. Zo is de locatie van het festival al iets unieks dat nog niet eerder vertoond is. Het vraagt veel extra werk maar het is weer zo leuk en weer iets heel anders dan vorig jaar.”

Maar niet alleen de locatie is bijzonder. De mix van muziek, theater en cabaret komt bij het festival zeker tot zijn recht. “We werken dit jaar weer met de beste professionele muzikanten en we hebben een paar leuke verrassingen in petto,” verklappen ze half. “Niemand verwacht hier de muzikanten. Onder hen zijn er ook die grote top 40 hits scoorden. Het onverwachte is altijd het leukste en zo zal het hele festival verlopen.”

Speciale binnenkomer

Staerk Staeltje Solaes begint om 13.00 uur en is rond 22.00 uur weer afgelopen. Maar de mannen hebben een speciale aanbieding. “Iedereen die vóór 15.00 uur binnenkomt krijgt twee gratis consumpties. Kom je na 15.00 uur, dan is het er eentje.”

Gezien het programma is het dan ook zeker aan te raden om al vroeg in de middag aanwezig te zijn. Er is namelijk niet maar één hoogtepunt. De dag hangt aan elkaar van hoogtepunten.

Entree

De kaarten voor het festival zijn al in de voorverkoop. Deze kosten € 27,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen, maar wel onder begeleiding van een volwassene. Voor hen is het programma ook aantrekkelijk gemaakt. Er is extra aandacht besteed aan de inwendige mens. Naast Solaes zijn er verschillende gastbrouwers aanwezig. Maar er is ook gezorgd voor een goede bodem. Zo zijn er verschillende manieren om een heerlijk menu samen te stellen voor jezelf.

Programma

Over het programma zelf doet de organisatie nog een beetje geheimzinnig. “Je moet natuurlijk niet alles meteen naar buiten brengen, dat moet je langzaam opbouwen,” zeggen ze. “We maken de komende weken geleidelijk wat dingen bekend. Zoals de locatie en het programma.” Al is die locatie niet helemaal geheim meer. De vergunningaanvraag stond namelijk in de krant waarop een leuke tekening werd geplaatst in het Groot Goeree-Overflakkee.

Het festival was vorig jaar al snel uitverkocht zonder dat ook maar iemand wist waar het festival zou plaatsvinden of wat het programma was. Ook dit jaar gaat de kaartverkoop enorm hard. Deze gaat alleen online. Kijk dus snel op www.solaes.nl voor je entreebewijs!

Solaes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen