Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Pixaline

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Huifkartocht door Ouddorp

Op maandag 29 juli kun je mee met een huifkarrit van Jan Plezier. Om 18.30 uur vertrekt deze vanaf PSC de Dijkgraaf aan de Hofdijksweg 48 in Ouddorp. De tocht gaat door Ouddorp en de omgeving. Bereid je voor op een comfortabele rit langs de Kwade Hoek, wie weet kun je reeën spotten. Ook gaat de rit door de oude Oostdijk.

Na afloop staat er koffie, thee en een ijsje klaar voor de deelnemers. Volwassenen mogen mee voor € 14,- persoon en voor kinderen is dat € 11,50 (van 4 tot en met 12 jaar). Reserveren en betalen kan uitsluitend bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Beklim de toren van Ouddorp

Beklim op maandag 29 juli de kerktoren van Ouddorp. Verzamelen op het pleintje voor museum Ouddorp. Deelname kost € 3,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Kaartjes zijn te koop bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Let op, er is maar beperkte toegang. Vol is vol.

Om 19.30 uur gaat de deur open en krijg je een duidelijke omschrijving overhandigd. Onderweg kom je langs de oude gevangeniscellen en een soldatenkamer. Vergeet je camera niet, want als je eenmaal boven bent is het uitzicht uniek! Rond 20.00 uur zal je boven aankomen en voel en hoor je de kerkklok slaan en luiden.

Zen in het zand

De komende zomermaanden organiseert Zen op Flakkee in samenwerking met Stichting ZIJN net als voorgaande jaren weer meditatiewandelingen in natuurgebied De Kwade Hoek. De avond bestaat uit een wandeldeel met een – begeleide – natuurexcursie door het gebied en een meditatiedeel waarbij zitmeditatie en loopmeditatie elkaar afwisselen. Dit deel van de wandeling is in stilte.

Ervaring met Zen-meditatie is niet nodig. Er wordt ter plekke een korte uitleg gegeven. Graag uw eigen zitkussen of –bankje meenemen. Heeft u dit niet, laat het weten: er zijn er een aantal beschikbaar. Neem goed schoeisel mee en een plastic zak voor op de grond. Een (bij voorkeur) lange broek en een windjack zijn ook raadzaam.

De wandeling start om 19.30 uur precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Voor zonsondergang is iedereen daar weer terug. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Stichting ZIJN: telefoonnummer (0187) 48 33 66 toets 5. Elke avond kunnen er maximaal 15 mensen meedoen, deelname is volledig gratis. Meer informatie is te vinden op de website van Zen op Flakkee.

Open dag bio-boerderij

Op dinsdag 30 juli opent de bio-boerderij van de familie Breen aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede haar deuren. Deelname is vanaf 5 jaar en de entree bedraagt € 9,50 per persoon, dit is inclusief een drankje en ijsje. Graag vooraf reserveren, dit kan bij de VVV in Ouddorp.

Vanaf 10 uur kun je een rondleiding krijgen, knuffelen met koeien of kalfjes en jersey-iis proeven. Ook is er een presentatie over de biologische melkveehouderij, het melken en de jersey koeien. Je krijgt een rondleiding over het terrein met een lekker ijsje na afloop.

In je element

Op dinsdag 30 juli kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga.

Tussen 10.00 en 11.00 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats aan de Hofdijksweg 8 in Ouddorp. Meedoen kost € 12,50 per persoon en vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op dinsdag 30 juli kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Excursie Kabbelaarsbank in schemerdonker

Op dinsdag 30 juli kun je mee met de avondexcursie ‘de kabbelaarsbank in het schemerdonker’. Om 20.30 uur vertrekt de excursie vanaf het informatiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam.

Als de zon onder gaat, gaat er een nieuwe wereld in de natuur open. Beleef de duisternis samen met de boswachter en ontdek wat er gebeurt als het donker wordt. Deelname is € 5,- voor iedereen vanaf 12 jaar. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen.

Koppelklaverjassen

Op woensdag 31 juli kun je bij vakantiepark RCN Toppershoedje in Ouddorp koppelklaverjassen. De inleg is € 8,- per koppel. Inschrijven voor de avond kan bij de receptie. De start is om 20.00 uur.

Kliederlab

Het KliederLab is een uurtje creatief plezier met ouder/opa/oma/tante/oom/oppas/nanny, onder begeleiding van een KliederLab-docent. Samen plezier maken staat voorop! Dit betekent dat een kind de ruimte krijgt om te experimenteren. Ze kunnen allerlei materialen uitproberen. Het kind ervaart dat materialen verschillend aanvoelen, dat een soort materiaal voor verschillende dingen kan worden gebruikt. Ook kunnen ze eraan ruiken, voelen en eventueel proeven. Deze workshop is voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 31 juli 2019 | tijd 09.00 tot 10.00 uur | toegang €2,50

Op reis met de tekenmeisjes

Ik ga op reis en neem mee… Een koffer! Maar niet zomaar een koffer, een vrolijk gepimpte koffer.Kom met De Tekenmeisjes je eigen vakantiekoffertje pimpen én vullen. Zo hoef jij je straks op de achterbank niet te vervelen. Teken, kleur en knutsel zodat je onderweg naar je vakantiebestemming genoeg te doen hebt! Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Meer weten over De Tekenmeisjes? Kijk dan op www.detekenmeisjes.com

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 31 juli 2019 | tijd 10.00 tot 12.00 uur | toegang €5,-

Zingen met Amber van Opijnen

Het dak gaat eraf in de bibliotheek van Middelharnis. We gaan lekker muziek maken! Onder leiding van Amber van Opijnen, een professionele zangeres, gaan we een lied instuderen en aan de slag met boomwhackers (instrumenten)! Doe je mee? Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 31 juli 2019 | tijd 13.30 tot 15.40 uur | toegang €5,-

Natuurexcursie op de Kwade Hoek

Op woensdag 31 juli kun je mee met een natuurexcursie van het IVN. Deze gaat over duinen, zand en strand op de Kwade Hoek.

Deelnemers worden verzocht zich te verzamelen op de parkeerplaats van de Kwade Hoek aan de Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Deelname kost € 3,- voor volwassenen en kinderen mogen mee voor de helft. De excursie duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789.

In je element

Op dinsdag 23 juli kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga.

Tussen 10.00 en 11.00 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats aan de Hofdijksweg 8 in Ouddorp. Meedoen kost € 12,50 per persoon en vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Rondleiding bunkerroute

De stichting WO2GO organiseert voor woensdag 31 juli een rondleiding over de bunkerroute op de Punt bij Ouddorp. Bezoekers krijgen een rondleiding langs de diverse bunkers, waarbij er onder meer verteld wordt over de historie van het complex. Tevens is er de mogelijkheid om een bunker van binnen te bekijken, iets wat normaal gesproken niet mogelijk is.

Deelnemen kan al voor € 3,50 per volwassenen en € 2,50 voor een kind van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis mee. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789.

Dagtocht beleef Flakkee

Op donderdag 1 augustus kun je mee met een dagtocht en beleef je Flakkee met levende geschiedenis. Ga vanaf Rotterdam met de georganiseerde museumbus naar het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk en de RTM in Ouddorp. Er zijn verschillende opstappunten vanaf Rotterdam.

In het Streekmuseum wordt je ontvangen door mensen in traditionele klederdracht en krijg je een kopje koffie met grootmoeders’ appeltaart. Je wordt rondgeleid door het museum waarna je een heerlijke lunch krijgt in de Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw.
’s Middags breng je een bezoek aan het RTM-museum in Ouddorp en maak je een rit in één van de prachtig gerestaureerde trams van de RTM.

Deelname kost € 49,90 per persoon, vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. De dagtocht duurt van 9.15 tot 18.30 uur.

Stadswandeling Goedereede

Ga op donderdag 1 augustus op stadswandeling door Goedereede met prachtige achtergrondmuziek van de beiaard van de Toren van Goedereede. Deelname aan de stadswandeling kost € 7,50 per persoon, dit is inclusief een glaasje Goereese Port bij hotel de Gouden Leeuw. Een glaasje fris, thee of koffie kan natuurlijk ook. Reserveren kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789. Let op, aanmelden kan tot en met woensdag 31 juli.

Onder leiding van een gids wandel je langs prachtige gevels en delen van de oude stadsmuren. Je hoort verhalen over de ‘vrouwen die pek gooiden’, de enige Nederlandse paus en je stopt op diverse mooie ‘beiaard-luisterplaatsen’. Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt de beiaard van de Goereese Toren bespeeld door stadsbeiaardier Jan Bezuijen.

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op donderdag 1 augustus kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Zomerbingo Toppershoedje

Op donderdag 1 augustus is er een zomerbingo bij camping Toppershoedje. De zaal opent om 20.00 uur, de bingo start ongeveer een half uurtje later. Een enkel boekje € 6,- per stuk, een boekje van drie kost € 15,-.

Diekdag

Op vrijdag 2 augustus is het tijd voor alweer de derde Diekdag van het jaar. Een gezellige braderie met diverse kinderactiviteiten en live muziek. En dat alles in het centrum van Middelharnis. Kijk voor meer informatie op www.middelharniscentrum.nl.

Repaircafé

Ook in de vakantie repareren de vrijwilligers van het Repair Café in Middelharnis gewoon door. Op zaterdag 3 augustus is er weer Repair Café op de Locatie, Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis van 10 tot 13 uur. Aanname reparaties tot ongeveer 12 uur.

Kom gewoon langs met je defecte ventilator, ijsmachine of ben je het recept van de ijsblokjes kwijt, wij gaan je helpen. Meer dan 75 % van de kapotte spullen hebben wij in het afgelopen jaar kunnen repareren. Ze repareren geen mobiel / PC en groot witgoed.Je kunt ook gebruik maken van de naaister. Zij kan helpen en adviseren met verstellen en/of veranderen van uw kleding, ritsen en knopen zelf meenemen.

Oldtimerdag

Op zaterdag 3 augustus is er een oldtimerdag in Goedereede. Van 9.00 tot 20.00 uur kun je kijken naar de mooiste oldtimers. Zowel tractoren, stationaire motoren, bromfietsen, grondverzet, maaien, dorsen en oldtimer auto’s. Verder zijn er ook verschillende kraampjes. De dag vindt plaats aan de Oostdijkseweg 23 in Goedereede. De toegang is volledig gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen