Middelharnis heeft eigen toeristentreintje

Foto: Edith van den Berg-Jacobs

Dat Ouddorp een toeristentreintje heeft dat is algemeen bekend, maar wist je ook dat Middelharnis er een heeft? Wees gerust, je bent niet de enige.

Door Sam Fish

Edith van den Berg-Jacobs plaatste op Facebook foto’s van het treintje nadat ze het, volledig leeg, door Middelharnis had zien rijden. “Ik ben de vriendelijke chauffeur gaan vragen wat nou eigenlijk de bedoeling was van deze actie,” schrijft ze bij de foto’s. “De chauffeur vertelde mij dat dit treintje gehuurd is door de gemeente.” Het is dus een echt toeristentreintje in Middelharnis.

Meerijden

Het treintje rijdt zes dagen per week tot en met half september. In- en uitstappen kan waar en wanneer je maar wilt en is nog hartstikke gratis ook. Binnenkort komen er in het centrum haltebordjes en weet je dus zeker waar je terecht kunt om het treintje te vinden. Als je het lief vraagt brengt de chauffeur je zelfs naar een locatie naar keuze die misschien niet eens op de standaard route ligt. “Waarom weten we dit niet?” vraagt Edith ook op Facebook. “Daarom mijn vraag. Deel dit met iedereen. Ik heb de vriendelijke chauffeur beloofd dat zijn treintje volgende week helemaal vol zit.”

Expeditie Haringvliet

Het treintje in Middelharnis en Sommelsdijk is onderdeel van de Expeditie Haringvliet. Op deze manier kunnen toeristen die hebben meegevaren met de expeditie op het water makkelijk het centrum verkennen. Na afloop brengt het treintje ook iedereen weer terug naar het strand waar de boot weer verder gaat.

Heb jij het treintje al zien rijden en vroeg je je af wat het was? Nu weet je het. En ga vooral eens mee. Is hartstikke leuk! Kijk voor meer informatie op www.expeditieharingvliet.nl.

toeristentreintje-Middelharnis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen