FrameWave viert opening gloed nieuw pand

Foto: Sam Fish

Een geweldig moment voor Sander Timmers en Rick van der Vegt. Het nieuwe pand van hun bedrijf FrameWave werd dinsdagmiddag 25 juni feestelijk geopend.

Door Sam Fish

Hapjes, drankjes, live muziek en veel gezellige mensen. Dé ingrediënten voor welk feestje dan ook. Dit feestje was de opening van de nieuwe FrameWave locatie in Oude-Tonge. En dat onder toeziend oog van zo’n honderd gasten, The Kik-zanger Dave von Raven en burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Nieuwe ruimtes

Maandenlang is er ge- en verbouwd in het pand om te zorgen dat het perfect werd. Zo zijn er nu vier gloed nieuwe opname- en oefenstudio’s die enorm veelzijdig gebruikt kunnen worden. Ze zijn heel goed geïsoleerd en van alle gemakken voorzien. Daarnaast is er ook een culturele ruimte ingericht. Een gemeenschappelijke ruimte voor workshops, seminars, try-outs, mini-optredens en nog veel meer.

“We hebben met The Kik ook een eigen oefenruimte, maar ik kan je vertellen, wij kunnen hier nog een puntje aan zuigen,” zegt zanger Dave von Raven tijdens het feest. Hij roept FrameWave-directer Rick van der Vegt het podium op.

“We hebben een enorme muziekscene op het eiland, maar ze moesten altijd oefenen in een oude, klamme schuur,” vertelt Van der Vegt. “Nu hebben we deze geweldige ruimtes. Alles komt hier samen. Je kunt repeteren, optreden, workshops geven en volgen. Het is een prachtige toevoeging aan de Flakkeese muziekindustrie.”

Come Together

Nieuw pand FrameWave“Ik vind het fantastisch om te zien dat deze jongens al twaalf jaar hard bezig zijn met dit bedrijf en toch nog hartstikke jong zijn,” zegt de burgemeester. “Dat zulke jonge ondernemers dit doen is geweldig. We horen namelijk vaak dat er voor jongeren niet veel te doen is op het eiland. En op dit gebied is dat zeker waar. Wie weet wat voor geweldig nieuw talent er opduikt in deze studio’s.”

Toch vonden Sander en Rick het nog niet helemaal compleet en dus moest er een naam komen voor de culturele ruimte. Deze werd met een druk op de knop onthuld door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman en Dave von Raven. Met die druk op de knop begint er een video te spelen op een groot scherm. Verschillende artiesten die de ruimtes al hebben mogen gebruiken laten hun mening horen. En uiteindelijk wordt de naam van de ruimte onthuld; Come Together.

De naam is natuurlijk een knipoog naar het nummer van The Beatles dat precies 50 jaar geleden uitkwam. Maar het is vooral een naam die laat zien dat het een plek is waar mensen samen komen om te genieten van cultuur. Door samen muziek te maken, naar kleine voorstellingen te kijken en workshops te volgen. Het kan allemaal.

FameWave

Het licht- en geluidsbedrijf werd zo’n twaalf jaar geleden opgericht door Sander Timmers en Rick van der Vegt. Toen nog in een kleine opslagruimte. In die twaalf jaar is FrameWave een allround en betrouwbare partner op het gebied van audio, video en licht. FrameWave verzorgt al jaren het licht en geluid tijdens de Flakkeese Dagen, het JAC en evenementen in de Staver. Met de realisatie van de vier nieuwe ruimtes komt er voor de heren een langgekoesterde droom uit. Kijk voor meer informatie over FrameWave, de studio’s en de mogelijkheden op www.framewave.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen